Gemeente Nijmegen

>

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persinformatie
Datum Nummer persbericht 7 oktober 2002 p157 Rioolwerkzaamheden en reconstructie Dommer van Poldersveldtweg

De riolering in de Dommer van Poldersveldtweg wordt vanaf 21 oktober gemoderniseerd. Gelijktijdig wordt de weg ingericht als 30km zone en de parkeergelegenheid verbeterd.

Om dit te kunnen realiseren wordt de weg in fasen opgebroken. Begonnen wordt op het kruispunt van de Dommer van Poldersveldtweg met de Van 't Santstraat. Vanaf maandag 21 oktober 2002 is deze kruising gedurende één week geheel afgesloten. Vracht- en personenverkeer wordt door middel van bebording omgeleid. Na deze week zal de Van 't Santstraat weer worden vrijgegeven, zodat zoveel mogelijk belangrijke verkeersaders worden benut. Vervolgens werkt de aannemer vanaf de Van 't Santstraat richting Berg en Dalseweg. Pas als dit helemaal gereed is, wordt de Dommer van Poldersveldtweg tussen Van 't Santstraat en Postweg gereconstrueerd.

Het werk vindt gefaseerd plaats. Dit betekent dat nooit meer dan één of twee zijstraten worden geblokkeerd en dat de overlast voor bewoners tot een minimum wordt beperkt. Direct aanwonenden van de Dommer van Poldersveldtweg krijgen, ongeveer een week voordat bij hen de straat wordt opgebroken, hiervan schriftelijk bericht van de opzichter. Voor voetgangers blijft de weg altijd bereikbaar.

De rioolwerkzaamheden en de reconstructie van de Dommer van Poldersveldtweg zijn half mei 2003 gereed.

De werkzaamheden starten enkele weken later dan gepland. Dit komt door andere werkzaamheden in de omgeving van de Dommer van Poldersveldtweg en de hiermee gepaard gaande omleidingroutes.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine Adriaansens, doorkiesnummer 3292380


---
Alle informatie in dit emailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.