Gemeente Capelle a/d IJssel

Wegwerkzaamheden

Het Stadsplein

Op maandag 21 oktober 2002 begint de gemeente met reparatiewerkzaamheden aan de bestrating van het Stadsplein. Ook worden hier en daar de kapotte goten op het plein vernieuwd. Tegelijkertijd wordt rondom het bomeneiland een aantal banken geplaatst. De werkzaamheden zullen ongeveer 6 weken duren en met name voor voetgangers enige overlast geven.

Een groot aantal tegels van het plein is zwaar beschadigd, met name rond de toegang tot het plein vanaf de Rivierweg. Deze worden vervangen door tegels die nu nog, aan de andere kant van De Koperwiek, voor de firma Belder en Albert Heijn liggen. Op die plek komen dan nieuwe zalmkleurige betonnen tegels. De tegelruil vindt plaats omdat de tegels van het stadsplein niet meer verkrijgbaar zijn.

De Keerkring

Van woensdag 23 oktober tot en met vrijdag 1 november krijgen de hoofdrijbanen van de twee bruggen op de Keerkring over het Atolpad en het Waardenpad een grote onderhoudsbeurt. Beide bruggen zijn tijdens deze periode afgesloten voor het autoverkeer.

Het asfalt van de bruggen wordt verwijderd, om daarna het onderliggende betondek te repareren. Wanneer dit is afgerond, wordt een nieuwe laag asfalt aangebracht. Het aanbrengen van het nieuwe asfalt is gepland op donderdag 31 oktober en vrijdag 1 november. Op die dagen wordt ook een deel van de Keerkring van nieuw asfalt voorzien, namelijk het gebied vanaf de rotonde bij de Westerlengte tot aan de brug over het Waardenpad.

Omleidingen
Gedurende de werkzaamheden is de Keerkring afgesloten voor het doorgaande autoverkeer. Vanaf de Westerlengte is de Keerkring voor autos toegankelijk tot het Winschoterdiep en vanaf de Zuiderbreedte tot de Koggerwaard. De Dalenbuurt is per auto alleen bereikbaar via de Westerlengte, Noorderbreedte, Oosterlengte, Vallei en Scheldedal. Het autoverkeer wordt via Westerlengte en Zuiderbreedte omgeleid; het verkeer richting Dalenbuurt en Bergenbuurt via Westerlengte en Noorderbreedte. Fietsers en voetgangers kunnen normaal gebruik maken van de bruggen en de Keerkring.

Buslijn 30
De bus die normaal via de Westerlengte, Noorderbreedte en Keerkring rijdt, zal niet verder kunnen gaan dan de rotonde Westerlengte/Keerkring. Hierdoor komen de halten aan de Noorderbreedte en de Keerkring te vervallen. De halte op de Westerlengte tussen de Keerkring en de Linie zal tijdelijk weer in gebruik worden gesteld.