Gemeente Stede Broec

16-10-2002
STEDE BROECWEG AANGEPAKT

Stede Broecweg wordt komende weken afgewerkt

Met ingang van week 43 wordt de afwerking van de Stede Broecweg ter hand genomen. Na de werkzaamheden die vóór de zomer werden uitgevoerd (herinrichting en aanleg van voet- fietspaden) wordt nu het wegdek van de rijbaan aangepakt. Er komen twee lagen asfalt op; de toplaag is geluidsabsorberend. Ook wordt de weg iets versmald (behalve bij de kruispunten) en afgewerkt met stoepranden en putten voor de waterafvoer. Het werk zal naar verwachting drie weken duren.

In week 42 zijn al wat voorbereidingen getroffen: de aanvoer van materialen en het plaatsen van borden waarop de niet te vermijden overlast wordt aangekondigd. Vanaf maandag 21 oktober kan gemotoriseerd verkeer alleen in westelijke richting over de weg (van de Florasingel naar de Stuifbergenlaan). Verkeer in de andere richting wordt omgeleid over de Bourgondiëweg; de route is met borden aangegeven.

In week 45 (vanaf 4 november) wordt er geasfalteerd. Dan is de weg in beide richtingen afgesloten. Het voetpad en de fietspaden blijven wel open; langzaam verkeer heeft zal dus weinig of geen hinder van de werkzaamheden hebben. De bedrijven aan De Tocht blijven bereikbaar.

Net als bij alle grote buitenklussen geldt ook hier dat we de planning alleen halen als het weer een beetje meewerkt.