Gemeente Eindhoven

Persbericht: 17 oktober 2002, no. 190

Zwemvierdaagse in Zwemparadijs de Tongelreep

In de week van 21 t/m 25 oktober wordt in Zwemparadijs de Tongelreep te Eindhoven voor de 33ste keer de Nationale Zwemvierdaagse georganiseerd. Tijdens de zwemvierdaagse kunnen de deelnemers weer meedoen aan de sponsoractie Maak een plons voor het Ronald MacDonald kinderfonds.

Naast het sponsorzwemmen (niet verplicht) is het ook gewoon leuk om mee te doen en sportief bezig te zijn. Voor maar e 9,50 vijf dagen zwemmen is natuurlijk interessant, maar daar zul je wel wat voor moeten doen.
Je moet gedurende deze week minimaal 4 dagen 250 of 500 meter zwemmen. Dit is afhankelijk van je leeftijd en je hebt natuurlijk een A-diploma nodig om mee te kunnen doen. Als je deze prestatie hebt volbracht, ontvang je een mooie medaille.
Bij De Tongelreep is het 50 meterbad geopend van 07.00 tot 12.00 uur voor afstandzwemmen.

Naast de prestatie die nodig is voor de zwemvierdaagse, kun je 5 dagen lang genieten van het subtropische gedeelte van het zwemparadijs, met spetterende golven, spannende glijbanen, woeste stroomversnellingen, een adembenemende suisbuis en een flitsende turbotol. Tevens kun je dagelijks meedoen aan de aquadance activiteiten om 14.00 en 15.00 uur. Tijdens de Zwemvierdaagse is er een poppen- en ambachtenmarkt in de hal van Zwemparadijs de Tongelreep.

Voor informatie kunt u bellen: 040-2381139