Gemeente Breda

17-10-2002

Veel animo voor voetbaltoernooi in Geeren Noord

Maandag 21 t/m woensdag 23 oktober organiseert de achttienjarige Hassan Lammou uit Geeren Noord een voetbaltoernooi voor jongeren van 10 t/m 19 jaar in Breda Noordoost. In totaal zullen 32 teams uit Breda Noordoost deelnemen. Het idee voor dit toernooi van Hassan Lammou is een van de winnende ideeën van het project Lusten en Lasten 2002.

De voorrondes van het voetbaltoernooi vinden plaats op maandag 21 en dinsdag 22 oktober in de buurten Wisselaar, Doornbos en Geeren Noord. De jongeren in de leeftijdscategorie van 10 t/m 14 jaar spelen de wedstrijden op maandag, voor de jongeren van 15 t/m 19 jaar zijn de voorrondes op dinsdag. Woensdag 23 oktober is de dag van de finales. De finalewedstrijden worden van ca. 9.00 uur tot 17.00 uur gespeeld in de voetbalkooi tegenover de Leon van Heilstraat 37. Aan de organisatie van het voetbaltoernooi werken weer vele vrijwilligers mee. Breda Noordoost staat inmiddels bekend als wijk waar de bewoners de handen uit de mouwen weten te steken.
Samenwerken aan leefbaarheid in Breda Noordoost Lusten & Lasten heeft als doel op korte termijn de woon- en leefomgeving in Noordoost te verbeteren. De gemeente stelt geld beschikbaar aan bewoners om projecten te financieren. Deze projecten bedenken en kiezen de bewoners zelf (Lusten) en ze voeren ze ook uit (Lasten). Lusten & Lasten is een onderdeel van het project Samenwerken aan leefbaarheid in Breda Noordoost. Dit is een samenwerkingsverband van de Bredase woningbouwcorporaties, de Stedelijke Woonconsumentenorganisatie Breda, Thuiszorg Breda, Zorg- en Behandelcentrum Elisabeth, het OndernemersPlatform Stedelijke Vernieuwing en de gemeente. Het uiteindelijke doel is om van Noordoost een veiliger en aantrekkelijker woonomgeving te maken.

Breda, 17 oktober 2002

Noot voor de reactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer L. van Gerven, projectmanager Samenwerken aan leefbaarheid in Breda noordoost, telefoon (076) 529 36 83 of met projectmedewerker mevrouw A. van Leeuwen , telefoon (076) 529 34 84.