Gemeente Lelystad

Onderwijswethouder opent uitbreiding Boeierschool

De Lelystadse wethouder van onderwijs, Tjeerd van der Zwan, opent maandagochtend 21 oktober de uitbreiding van de Boeierschool in de wijk Karveel. Daarmee kunnen alle groepen van de Boeierschool weer in één gebouw worden gehuisvest; de dependance in de Gondel wordt opgeheven.

De openbare Boeierschool is met 450 leerlingen, verdeeld over 19 groepen, de grootste zelfstandige basisschool van Lelystad. De school bestaat dit jaar 25 jaar. Aanvankelijk begonnen met drie groepen, groeide de school snel en kwamen er, naast het oorspronkelijke schoolgebouw, noodgebouwen te staan. Drieëntwintig jaar heeft de school van deze noodgebouwen gebruik gemaakt. Tevens werd een dependance in de Gondel in gebruik genomen.

Vanaf volgende week is de Boeierschool weer één school. Het oorspronkelijke schoolgebouw is opgeknapt en op de plaats van de noodgebouwen, tegen het opgeknapte oorspronkelijke schoolgebouw aan, is nieuwbouw gepleegd. In de nieuwbouw worden elf groepen gehuisvest rondom een vergroot speellokaal. Ook is er in de nieuwbouw ruimte voor de Stichting Kindercentra Lelystad: zij brengen peuterspeelzaal 'De Speeldoos' en de naschoolse opvang 'De Pompoen' erin onder. Het nieuwe schoolgebouw voldoet aan alle veiligheidseisen. Zo is er dubbel glas geplaatst en zijn brandwerende deuren aangebracht.

De ingebruikneming van het nieuwe schoolgebouw op maandag 21 oktober gaat gepaard met een feestelijk programma voor de schoolkinderen en hun ouders. Op 18 november, op de dag dat de Boeierschool precies 25 jaar bestaat, zal de uitbreiding van de Boeierschool officieel met andere gasten worden gevierd.