Dienst Binnenstad Amsterdam


voor autoverkeer

Warmoestraat afgesloten voor autoverkeer

Maandag 21 oktober om 12.00 uur neemt Guido Frankfurther, stadsdeelwethouder Verkeer & Parkeren de eerste verzinkbare paal (vezip) in de Warmoesstraat in gebruik. Deze handeling vindt plaats in de Warmoesstraat / hoek Papenbrugsteeg.

Na de herinrichting in 2000 hebben vele bewoners en bedrijven in de Warmoesstraat te kennen gegeven dat ze de Warmoesstraat graag afgesloten wilden zien voor autoverkeer. Overeenkomstig deze wens is er op 23 mei 2001 een verkeersbelsuit genomen waarbij de Warmoesstraat (tussen de Papenbrugsteeg en de Nieuwebrugsteeg) en de aanliggende stegen werden aangewezen als fietspad. Om het autoverkeer te weren uit de straat zijn er nu vezips geplaatst bij de Papenbrugsteeg, de Oude Brugsteeg, de Nieuwe Brugsteeg, het Oudekerksplein en de lange Niezel.

Laden en lossen blijft mogelijk en is toegestaan tussen 07.00- 12.00 uur. Ook hebben enkele bedrijven en bewoners een ontheffing ontvangen zodat zij buiten venstertijden het gebied kunnen in- en uitrijden.

Vele bewoners hebben het stadsdeel verzocht ook de St. Olofspoort af te sluiten voor autoverkeer. Wethouder Frankfurther: "Op korte termijn is dit niet te realiseren vanwege verkeerskundige problemen, maar bij het Plan van Aanpak Autoluwe Burgwallen zal ik dit voorstel zeker meenemen en overwegen".

Publicatiedatum: 18 oktober 2002