Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-10-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.30 uur

Gewapende overval

AMERSFOORT Zondagavond rond 19.15 uur hebben twee onbekend gebleven mannen een overval gepleegd bij een horecagelegenheid aan de Maanvlinder. De twee mannen kwamen de zaak binnen en bedreigden het personeel met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp.

Nadat zij geld kregen zijn zij er vervolgens op een brommer vandoor gegaan in onbekende richting. Beide verdachten droegen een helm.

De politie van district Eemland zuid is op zoek naar getuigen van deze overval. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid, tel: 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanrijding

AMERSFOORT Een 16-jarige jongen uit Amersfoort is zondagmiddag om 14.15 uur licht gewond geraakt nadat hij aangereden was door de auto van een 65-jarige man uit Wateringen.

De man reed met zijn auto over de W. Otterloostraat en moest op de kruising met het Componistenpad het fietspad oversteken. Hij keek naar links en rechts, maar zag toch de naderende bromfietser over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de jongen over de motorkap heen vloog.

Hij werd ter plekke door ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De jongen droeg geen helm en had geen bromfietscertificaat.

Onenigheid in het verkeer

LEUSDEN Als gevolg van een onenigheid in het verkeer heeft een 20-jarige man uit Leusden zondagmiddag om 14.30 uur een gebroken neus opgelopen. De man reed in zijn auto in de richting van de Plesmanstraat toen een 17-jarige jongen uit Amerfsoort op een scooter zich nogal asociaal gedroeg.

Bij het verkeerslicht wilde de man uit Leusden verhaal halen bij de bromfietser die op dat moment op de auto begon te slaan. Een vechtpartij was het gevolg. Toen alles weer gesust leek, gaf de Amersfoorter de automobilist nog een klap op diens neus, die daardoor brak.

De gewaarschuwde politie hield hierop de Amersfoortse bromfietser aan. Ook zijn bromfiets werd meegenomen voor onderzoek. Deze bleek te zijn opgevoerd.

Omdat de Amersfoorter minderjarig is, zijn zn ouders in kennis gesteld van het voorval.

Beroving

AMERSFOORT Een 20-jarige vrouw uit Amersfoort is zondagmorgen rond 04.00 uur het slachtoffer geworden van een beroving.

De vrouw liep over de Heiligenbergerweg toen zij plotseling van achter werd vastgehouden en naar de grond getrokken. Een onbekend gebleven man hield haar hoofd vast en blijf achter haar staan, de vrouw schreeuwde om hulp waarna de verdachte haar losliet en vluchtte in de richting van de Stadsring.

Op dat moment merkte de vrouw dat zij haar tas miste. De politie heeft de zaak in onderzoek.