Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-10-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.35 uur

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 20 op maandag 21 oktober een vrouw aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een voertuig over de St. Jacobsstraat rijden zonder verlichting. Tevens reed de bestuurder met wisselende snelheid. De agenten gaven een stopteken maar dit werd genegeerd. Pas op de Vijgeboomstraat werd het voertuig aan de kant gezet.

Op het moment dat de 40-jarige bestuurster uit Utrecht werd aangesproken op haar rijgedrag roken de agenten een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat zij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de Utrechtse 0,8 promille alcohol in haar lichaam had. Met een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal werd zij naar huis gestuurd.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Utrechtseweg vond zondagmiddag een aanrijding plaats waarbij een man op een fiets gewond raakte.

Omstreeks 14.20 uur reed een 21-jarige man uit Utrecht op zijn fiets over het fietspad in de richting van Vleuten. Achter de man reed een 40-jarige fietser uit Utrecht. Op een gegeven moment moest de 21-jarige man remmen voor een groep tegemoetkomende fietsers. Dit werd te laat gezien door de 40-jarige man waardoor hij achterop de 21-jarige reed. Hierdoor schoot de Utrechter door en botste tegen de auto van een 33-jarige bestuurder uit Gouda.

Het 21-jarige slachtoffer werd met een hoofdwond overgebracht naar het UMC in Utrecht. Verder raakte niemand gewond.

Aangehouden voor belediging

UTRECHT Zondagavond heeft de politie een vrouw aangehouden voor het belediging van de politie en het plegen van verzet bij haar aanhouding.

De politie reed omstreeks 21.05 uur over de Lange Smeestraat. Ter hoogte van een horecagelegenheid passeerden de agenten drie vrouwen die het nodig vonden om zonder enige aanleiding beledigende taal te roepen. De agenten stopten en reden achteruit terug naar de vrouwen. Hierbij raakte de surveillanceauto de fiets van één van de vrouwen.

Op het moment dat de agenten vroegen waarom de dames aan het schelden waren. Begon één van de vrouwen een 18-jarige uit Utrecht wederom te schelden. Om de vrouw wat af te laten koelen werd zij verzocht in de politieauto plaats te nemen. Hier had de Utrechtse helemaal geen zin in en begon te schoppen tegen de agenten en de surveillanceauto.

De vrouw werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Ook op het bureau bleef de vrouw zich verzetten en beledigende taal te uiten. Na verhoor werd zij ingesloten. Aan het bureau verscheen omstreeks 21.40 uur een drietal personen die het niet eens waren met de aanhouding van hun vriendin. Al direct na binnenkomst begonnen ook zij te schelden naar de politie. Na een aantal malen verzocht te hebben om het bureau te verlaten begon men buiten een agent te slaan. Hierop werden twee meisjes van 14 en 16 jaar oud beiden uit Utrecht aangehouden.

Optreden tegen drugs

UTRECHT Naar aanleiding van toenemende handel en gebruik van drugs heeft de politie mede naar aanleiding van klachten van buurtbewoners op zondagmiddag op de Kop van Lombok een actie uitgevoerd gericht op de handel in verdovende middelen.

Voorafgaand aan de actie werd de afgelopen weken meerdere malen onopvallend toezicht gehouden in de wijk Lombok en konden verschillende dealers en druggebruikers in beeld worden gebracht.

Tijdens de politieactie werden zondagmiddag twee drugsdealers en tien druggebruikers aangehouden. Dit gebeurde op het moment dat de gebruikers hun verdovende middelen afnamen van de dealers. Aan de actie namen in totaal 40 politiemensen deel. Naast de politiemensen van het district Marco Polo hebben tevens politiemensen van het Hoog Catharijneteam en een aanhoudingseenheid ondersteuning verleend.

De twee dealers 50 en 21 jaar oud beiden uit Utrecht werden in voorlopige hechtenis geplaatst. De 10 drugsgebruikers zijn na het uitreiken van een geldboete weer heengezonden. Een vervolgonderzoek naar de overige dealers in de Wijk Lombok zal de komende tijd worden ingesteld. Tijdens het onderzoek is gebleken dat meerdere dealers in de ijk drugsgebruikers aantrekken waarna openlijk drugsgebruik plaatsvindt. Hiertegen zal de komende tijd streng worden opgetreden.