Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave maandag 21 oktober 2002

* VROUW ONDER BEDREIGING VAN VUURWAPEN BEROOFD

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Zondagavond omstreeks kwart over tien werd een 42-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel op de Librije onder bedreiging van een vuurwapen door een nog onbekende man beroofd van haar tas. Hierbij raakte ze gewond. De vrouw liep onder een paraplu, toen een man haar om geld vroeg. Het slachtoffer dacht dat de man een medebewoner was en deed haar paraplu opzij, waarna ze in de loop van een vuurwapen keek. Hierop sommeerde hij wederom de vrouw haar geld af te geven, waarop ze antwoordde geen geld bij zich te hebben. Daarop sloeg de man haar twee maal met het vuurwapen op haar hoofd, waarna ze haar tas afgaf. De man ging er vervolgens met de tas, met daarin onder meer huissleutels en een portemonnee, vandoor.


* AANHOUDING VERDACHTEN BEDREIGING ONDER VUURWAPEN

SPIJKENISSE - Politiepersoneel van het district De Eilanden hield zondagmorgen omstreeks half zes op de Marrewijklaan een auto met twee inzittenden, een 21-jarige man en een 19-jarige vrouw (beiden uit Spijkenisse) aan. Zij worden ervan verdacht zaterdagnacht vier jongeren bedreigd te hebben met een vuurwapen. Bij controle op grond van de wet Wapens en Munitie werd in de auto een vuurwapen met munitie aangetroffen. Deze werd in beslag genomen. Beide verdachten werden meegenomen naar het bureau voor verhoor.


* MAN BEROOFD - TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN

Zondagmorgen omstreeks half tien werd op de Schiekade een 30-jarige man uit Uden beroofd van van zijn mobiele telefoon en geld. Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam troffen zij het slachtoffer op straat aan. Er zou een onenigheid met enkele mannen in een café geweest zijn, welke ruzie zich op straat had voortgezet. Hierbij zou de beroving plaats gevonden hebben. Twee mannen, een 26-jarige en een 30-jarige Rotterdammer konden worden aangehouden. Zij werden overgebracht naar het bureau en ingesloten.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
Zondagavond laat stelde de politie van het district Schiedam in een pand aan de Kiotoweg een onderzoek in. Op de eerste etage werd een hennepkwekerij aangetroffen. Er waren zes personen aanwezig, die bezig waren met het knippen van de hennepplanten. Nagenoeg alle planten waren al geplukt. In totaal werden 13 vuilniszakken met henneptoppen in beslag genomen. Drie vrouwen en drie mannen in de leeftijd van 15 tot 50-jaar en afkomstig uit Rotterdam, Schiedam en Berkel en Rodenrijs werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. De benodigde stroom voor de hennepkwekerij bleek illegaal te worden afgetapt. De politie stelt een nader onderzoek in.


* INBRAAK WINKEL, VERDACHTE AANGEHOUDEN
Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield zondagmorgen omstreeks half negen een 26-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aan. Hij werd op heterdaad betrapt bij een inbraak in een winkel aan de Oostkousdijk. Een onbekende man alarmeerde de politie, die vervolgens een verbroken ruit van de winkeldeur aantrof. De inbreker die kennelijk de politiemensen had opgemerkt, rende de winkel uit en ging er vandoor. Na een korte achtervolging, waarbij gebruik gemaakt werd van een politiehond, kon de verdachte worden aangehouden. De man had een forse wond opgelopen, vermoedelijk door het gebroken glas in de winkeldeur. Hij werd vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum voor behandeling.

Uitgave zondag 20 oktober 2002

* ZAAK ERASMUSSTRAAT IN OPSPORING VERZOCHT

Politiemensen troffen op vrijdag 4 oktober jl. een 76-jarige vrouw, genaamd Rieka van Hemert, levenloos en gekneveld aan in haar woning in de Erasmusstraat. Alerte omwonenden hadden de politie gebeld dat zij de 76-jarige bewoonster sinds donderdagavond niet meer hadden gezien, maar dat er wel licht brandde in haar woning. De woning was geheel overhoop gehaald. De doodsoorzaak van de vrouw is nog niet vastgesteld. Op dit moment verrichten medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut nog een nader onderzoek.
Het rechercheteam dat de zaak onderzoekt hoopt via het programma Opsporing Verzocht, uitzending maandagavond 21 oktober om 22.00 uur, in contact te komen met nieuwe getuigen, die iets verdachts hebben gezien in en in de omgeving van de woning aan de Erasmusstraat met name tussen donderdagavond 3 oktober rond een uur of zeven en de volgende ochtend. Ook zal er tijdens de uitzending een geluidsfragment te horen zijn van een man die vrijdagmorgen 4 oktober rond half tien anoniem vanuit een van de twee telefooncellen op de hoek van de Noordsingel en de Teilingerstraat, de 112 alarmcentrale belde en daarna werd doorverbonden met de ambulancedienst. Het rechercheteam wil ook graag in contact komen met deze man en met personen die de stem herkennen en weten wie deze man is. Alle informatie zal -indien nodig- vertrouwelijk worden behandeld.


* POGING STRAATROOF, MAN NEERGESTOKEN
Zaterdagavond omstreeks half elf liep een 30-jarige man uit Delft in de Molenstraat diverse steekwonden op, nadat vier nog onbekende mannen hem geprobeerd hadden te beroven. De Delftenaar werd belaagd door het viertal waarna één van de mannen hem sommeerde zijn mobiele telefoon en portemonnee af te geven. Het slachtoffer antwoordde deze goederen niet bij zich te hebben. Hierna werden zijn zakken doorzocht. Toen men niets vond, werd het slachtoffer meerdere malen met een scherp voorwerp in zijn onderkaak en linkerarm gestoken. Nadat de Delftenaar met een paraplu zijn belagers van zich af probeerde te slaan, namen zij de benen. In het Erasmus Medisch Centrum werden de verwondingen van de man gehecht.


* SUPERMARKT OVERVALLEN
POORTUGAAL - Een nog onbekende man met een bivakmuts op heeft vrijdagavond omstreeks half negen een supermarkt aan de Kikkerstraat overvallen. De man bedreigde met een vuurwapen een 18-jarige caissière en eiste geld. Het slachtoffer moest geld uit de kassa halen. Ook eiste hij het geld uit de andere kassa's. Uiteindelijk verliet de overvaller de zaak met een nog onbekend geldbedrag aan buit. Hij verdween in onbekende richting.


* VERKEERSCONTROLES
Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield zaterdagmiddag en -avond op de 1e Middellandstraat, Henegouwerlaan, 's Gravendijkwal, Meent en Coolsingel diverse verkeerscontroles. In totaal werden 65 processen-verbaal uitgeschreven voor onder meer het niet dragen van de gordel, het negeren van een linksafverbod of rood verkeerslicht, foutparken en het niet handsfree-bellen.


* BROMFIETSER ERNSTIG GEWOND NA AANRIJDING

Bij een aanrijding zaterdagavond omstreeks zeven uur op de Speerreep, is een 16-jarige bromfietser ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer werd met hersenletsel door de GGD met een spoedtransport naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht. Een 51-jarige man uit Spijkenisse wilde met zijn auto vanuit een parkeersituatie op de weg keren. Toen hij hiermee bezig was, zag hij de naderende bromfietser over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg.


* SNACKBAR OVERVALLEN
Zaterdagavond omstreeks kwart voor tien werd een snackbar aan de Lampreistraat overvallen. Een man met een bivakmuts op kwam de zaak binnen en bedreigde een 18-jarige medewerker met een vuurwapen. Hij eiste geld. Op dat moment waren er vier klanten in de snackbar, die onmiddellijk uit de zaak vluchtten. Toen de medewerker niet reageerde liep de overvaller achter de balie en gaf de medewerker een klap in zijn gezicht. Toen deze vervolgens heftig te keer ging, vluchtte de overvaller zonder buit de zaak uit. De politie van het district Zuid stelt een nader onderzoek in.


* STEEKPARTIJ
Zaterdagavond omstreeks half negen werd in de Abadanstraat een 21-jarige Rotterdammer na een ruzie, door een man met een nog onbekend voorwerp meerdere malen in zijn rug gestoken. Omstanders troffen het slachtoffer zittend op straat aan. Zij brachten hem over naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis, waar bleek dat er een long was geperforeerd. De belager van het slachtoffer was niet meer aanwezig. De politie van het district Zuid stelt een onderzoek in naar de achtergronden van deze steekpartij


* VECHT/STEEKPARTIJ
OOLTGENSPLAAT - Tijdens een vechtpartij in een paviljoen aan de Mariadijk, in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks kwart over één, zijn drie personen gewond geraakt door messteken. Twee slachtoffers, 17- en 21-jaar oud en afkomstig uit Achthuizen gingen op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis in Dirksland, terwijl een 22-jarig slachtoffer uit Ooltgensplaat door de GGD naar hetzelfde ziekenhuis werd vervoerd. In het paviljoen was een feestje gaande, toen er jongeren binnenkwamen die niet in het bezit waren van een toegangskaartje. Zij gooiden glazen kapot, waarna er een vechtpartij ontstond. Tijdens de vechtpartij heeft vermoedelijk een 22-jarige Rotterdammer met een mes gestoken. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij was in het bezit van een mes, dat in beslag werd genomen. In de zaak werden nog twee messen aangetroffen en in beslag genomen. De politie van het district De Eilanden stelt een nader onderzoek in.

Uitgave zaterdag 19 oktober 2002

* SUPERMARKT OVERVALLEN
Twee nog onbekende mannen hebben vrijdagavond omstreeks kwart voor negen een supermarkt aan de Teilingerstraat overvallen. De mannen bedreigden de 37-jarige eigenaar en zijn 64-jarige vader met een groot mes en een hamer. De overvallers eisten geld. De vader kreeg van een van de overvallers met een hamer een klap op zijn hoofd, waardoor hij gewond raakte. Op het moment van de overval was er één klant in de zaak. Deze man ging achter de overvallers aan, toen zij de zaak met een nog onbekend geldbedrag aan buit verlieten. De overvallers renden de Jannestraat in waarna de getuige hen uit het oog verloor. Het 64-jarige slachtoffer werd door de GGD ter behandeling overgebracht naar het St. Franciscus Gasthuis.


* ALCOHOLCONTROLE
BARENDRECHT -De politie van het district Zuid hield vrijdagavond alcoholcontroles op de Dierensteinweg en Kilweg. In totaal werden er 1530 blaastesten afgenomen. Negen automobilisten kregen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Van twee bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. Eén bestuurder kreeg een proces-verbaal omdat hij reed terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had en een andere bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij zich niet aan het rijverbod hield. Eén automobilist werd aangehouden in verband met belediging. Hij werd overgebracht naar het bureau en ingesloten.


* MAN BEROOFD
Vrijdagavond omstreeks elf uur werd op het Binnenhof een 23-jarige Rotterdammer door drie onbekende mannen beroofd van zijn portemonnee en mobiele telefoon. Het slachtoffer werd belaagd door de drie mannen en moest onder bedreiging van een mes zijn gsm en portemonnee (met daarin geld en bankpasjes) afgeven. Hierna gingen de mannen er vandoor. Een onderzoek in de omgeving naar de mannen door de gewaarschuwde politie, leverde niets op.

Copyright © 2002 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer