Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 21-10-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Aanhouding wegens belemmering
ALMERE Na een melding van een ruzie in de trein is zondagmiddag een 18-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden op het Busplein. De jongen bemoeide zich met de aanhouding van een andere passagier, die in eerste instantie had gereden zonder plaatsbewijs en na het betalen daarvan alsnog in een handgemeen kwam met de conducteurs. Omdat de 18-jarige de aanhouding probeerde te verhinderen, is hij aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau. Inmiddels is de passagier weer vrijgelaten, de jongen zit vast voor verhoor.

Aanhouding wegens huisvredebreuk
DRONTEN In een wooncentrum in Dronten zijn maandagochtend een 18-jarige jongen uit Dronten en een 16-jarig meisje zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Beide verdachten hielden zich schuil op de zolder van het wooncentrum en hadden zich vermoedelijk schuldig gemaakt aan straatroof. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Nader onderzoek volgt.

Aanhouding na verzet
LELYSTAD Op het stationsplein is zondagavond een 23-jarige Lelystedeling aangehouden. Een aantal bezoekers van het station maakten surveillerende agenten erop attent dat er een groepje jongens rondhing in de hal dat zich vervelend gedroeg. Omdat de jongens geen vervoersbewijs konden tonen, is hen gevraagd de hal te verlaten. Daarop reageerde de 23-jarige met beledigende opmerkingen richting de agenten, waarna hij werd aangehouden. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en is geboeid overgebracht naar het bureau voor verhoor.

Auto in beslag genomen
EMMELOORD Een 18-jarige jongen uit Emmeloord is zijn auto kwijt omdat hij reed zonder rijbewijs, verzekering en geldige APK. Agenten zagen hem met grote snelheid tegemoet komen over de Europalaan en konden hem met een stopteken op de Maasstraat aan de kant zetten. Hij bleek niet in bezit van de benodigde papieren, waarop zijn auto in beslag genomen is. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Rijden onder invloed
LELYSTAD Een 46-jarige automobilist uit Lelystad is zondagmorgen aangehouden op de Larserdreef wegens rijden onder invloed. De man werd staande gehouden bij een benzinepomp om te blazen en werd daarna meegenomen naar het bureau, omdat hij een promillage van 1.25 had. Hij kreeg een boete en een rijverbod van vijf uren.

ALMERE Aan de Kornwierde is maandagnacht een 22-jarige bromfietser uit Almere aangehouden wegens rijden onder invloed. De bromfietser bleek bij controle niet in bezit van een bromfietscertificaat of rijbewijs en verkeerde onder invloed van alcohol: hij had een promillage van 0.75 promille. Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van twee uren.

Easy Rider controle
LELYSTAD Bij een Easy Rider controle zijn zondagmiddag in de buurt van het station, de Buitenplaats en de Meent tien brom- en snorfietsen gecontroleerd. Daarbij werden acht bekeuringen uitgedeeld: drie voor het ontbreken van een bromfietscertificaat, drie voor het niet dragen van een helm, een voor een gladde voorband en een voor het besturen van een bromfiets tijdens de rij-ontzegging.

Gaslek Marknesserweg
MARKNESSE Bij de rotonde aan de Marknesserweg is zondagmorgen een gaslek ontdekt. Op last van de brandweer heeft de provincie hierop de Marknesserweg ter hoogte van de rotonde afgesloten, evenals de Emmeloordseweg. Het verkeer is door Marknesse omgeleid. Het elektriciteitsbedrijf heeft de zaak in onderzoek.