Gemeente Groningen

Persbericht

Stadjerspas 2002: Meer mensen in aanmerking voor het goedkope tarief 04-12-2001

Voor een grotere groep mensen in Groningen met een laag inkomen is het mogelijk om in aanmerking te komen voor de Stadjerspas met het goedkope tarief. Voor deze groep gaat de pas 5,- kosten. De Stadjerspas heeft als doel de burger te laten deelnemen aan allerlei activiteiten in de stad Groningen.

De tarieven zijn ten opzichte van voorgaande jaren iets gestegen. Kostte de pas vorig jaar nog f 10,-, f 40,- en f 80, nu zijn tarieven zijn 5,- (f 11,-), 23,- (f 50,50) en 46,- (f 101,-). De tarieven zijn afhankelijk van het inkomen en de leeftijd van de koper. Een belangrijke reden voor de aanpassing van de prijzen is een duidelijke afname van het aantal uitkeringsgerechtigden.

Uit onderzoek is gebleken dat de Stadjerspas goed bekend is. 90% van de inwoners van Groningen heeft van de pas gehoord. Belangrijk is dat uit dit onderzoek blijkt dat de pas stimulerend werkt. Pashouders worden door deze pas op ideeën gebracht en men gaat door de pas vaker ergens naar toe. Om de nieuwe pas en zijn mogelijkheden onder de aandacht van de mensen te krijgen wordt gebruik gemaakt van de videowall op de Grote Markt. Het Gemeentelijk Informatie Centrum is de eerste dienst van de gemeente Groningen die dit promotiemiddel inzet.

Op 4 december wordt door wethouder Tjerk Bruinsma de nieuwe Stadjerspas 2002 gepresenteerd tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Gemeentelijk Informatie Centrum. De verkoop van de pas is reeds gestart. Vanaf 1 december is de Stadjerspas te koop bij Openbare Bibliotheken, het Gemeentelijk Informatie Centrum, wijkservicecentra en de Gemeentelijke Kredietbank.
Tijdens de presentatie van de Stadjerspas is de dichter J.P. Rawie aanwezig en draagt hier het gedicht ' Waagstraat' voor.