Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-10-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.45 uur

Mishandeling

IJSSELSTEIN In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 oktober werd een meisje door enkele vrouwen mishandeld.

Rond 04.00 uur bevond een 15-jarige meisje uit Nieuwegein zich met twee vriendinnen in een horecagelegenheid. Een andere bezoekster liep tegen één van de vriendinnen op en reageerde vervolgens zeer agressief en pakte haar bij de keel. Het 15-jarige Nieuwegeinse meisje kwam haar vriendin te hulp en duwde de belaagster weg. Daarop kreeg de Nieuwegeinse een klap op haar oog, kwam ten val en werd door de belaagster en nog twee vrouwen geschopt en geslagen.

Door personeel van de horecagelegenheid werden de drie verdachten staande gehouden en werd de politie gewaarschuwd. Toen de politie de drie verdachte vrouwen op kwam halen, was een familielid van één van hen ter plaatse. Die probeerde de aanhouding te voorkomen, waardoor één van de vrouwen kans zag te ontkomen. Twee vrouwen, 18 en 20 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, werden aangehouden. Ook het 20-jarige mannelijke familielid die hen probeerde te ontzetten, werd aangehouden. Zij zijn in het politiebureau ingesloten.

Het 15-jarige meisje hield aan de mishandeling pijnlijke plekken aan haar been en hoofd over. Tevens is zij door de mishandeling even buiten bewustzijn geweest. Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld.