Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-10-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 09.55 uur

Verkeerstwist

MIJDRECHT Op zondag 20 oktober ergerden twee automobilisten zich aan elkaars rijgedrag. Dit had een aanrijding tot gevolg.

Rond 15.00 uur reed een 23-jarige automobilist uit Mijdrecht met een 21-jarige passagier over de Provincialeweg N212 in de richting van Wilnis. Vlak voordat hij de 60 km/u-zone inreed, werd hij van achteren genaderd door een 20-jarige automobilist uit Woerden. Die ergerde zich kennelijk aan het feit dat de Mijdrechter zich aan de maximumsnelheid van 60 km/u hield en ging vlak op zijn bumper hangen. De Mijdrechter reageerde geërgerd en stuurde een keer van links naar rechts. De Woerdenaar haalde hem in en ging vol in de remmen, waarbij hij bijna de macht over het stuur verloor. Ook de Mijdrechter remde, stopte en reed ter voorkoming van een confrontatie de andere kant op.

De Woerdenaar ging achter hem aan en na een achtervolging botste hij op het Molenland tegen de auto van de Mijdrechter. De Mijdrechter voelde zich nu zo bedreigd dat hij linea recta naar het politiebureau reed. De Woerdenaar reed weg in de richting van Woerden. Hij werd even later door de politie op de Provincialeweg N212 aangehouden voor het in gevaar brengen van het overige verkeer en voor het verlaten van de plaats van het ongeval. Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld naar wat er precies is gebeurd.

Auto tegen bushalte

BREUKELEN Op zondag 20 oktober botste een automobilist tegen een bushokje. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn.

Rond 21.15 uur reed een 40-jarige automobilist uit Kortenhoef over de Straatweg. Vlak na de kruising met de Karel Doormanweg raakte de automobilist de macht over het stuur kwijt, waarbij de auto begon te glijden. De auto schampte een boom en botste tegen een bushokje. De automobilist liep daarbij geen letsel op.

Bij het opnemen van de aanrijding, bemerkten de politiemensen dat de automobilist naar alcohol rook. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij
1,55 promille, meer dan drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Alcoholcontrole

BREUKELEN De politie heeft op zondag 20 oktober een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond van 20.00 uur en 21.20 uur op de Breukelerwaard plaats. 75 Bestuurders moesten een blaastest afleggen en allen bliezen een P (Pass), hetgeen betekent dat geen van hen (teveel) had gedronken.

Onder invloed over de Rijksweg A2

LOENEN AAN DE VECHT In de nacht van zondag 20 op maandag 21 oktober is een automobilist aangehouden voor het vermoedelijk rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.40 uur reed een 33-jarige automobilist uit Nederhorst Den Berg over de Rijksweg A2, komende uit de richting Amsterdam en gaande in de richting van Utrecht. Net na de afslag Abcoude zag hij een 45-jarige Utrechtse automobilist voor zich rijden. De Utrechter reed met geringe snelheid, slingerde over de weg en raakte meerdere malen bijna de vangrail. De 33-jarige automobilist waarschuwde de politie en volgde de Utrechter, die de afslag Vinkeveen nam.

Bij het parkeerterrein van een motel nabij de afslag hield de politie de Utrechter staande. Hij rook sterk naar alcohol en werd aangehouden, daarbij verzette de verdachte zich, maar kon in de boeien worden geslagen en naar het politiebureau worden overgebracht. Op het politiebureau weigerde hij mee te werken aan de ademanalyse. De man zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Extra toezicht op parkeren centrum Montfoort
MONTFOORT- Het wijkteam Oudewater/Montfoort besteedt de laatste week van oktober 2002 meer aandacht aan het parkeren in het centrum van Montfoort. Met name op het parkeren in de blauwe zone zal extra gecontroleerd worden. Bij constatering van overtredingen zal er niet alleen gewaarschuwd worden, maar wordt overgegaan tot het bekeuren van de foutparkeerders. Een bekeuring kost al gauw 40 Euro!