Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-10-2002 Persberichten district Binnensticht , 10.05 uur

Verkeersongeval met letsel

DE BILT Twee jongens van 16 en 18 jaar, beiden uit Bilthoven zijn zondagavond rond 21.25 uur gewond geraakt nadat zij met hun scooter tegen de auto van een 19-jarige vrouw uit Maartensdijk waren gereden.

De vrouw wilde met haar auto keren op de Hessenweg. Zij zag hierbij de scooter over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De 18-jarige jongen, die achterop de scooter zat, liep hierbij been- en hoofdletsel op. De bestuurder raakte licht gewond.

Beiden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De scooter is vermoedelijk opgevoerd en beide opzittenden droegen geen helm.

Jeugdige diefjes aangehouden

DRIEBERGEN-RIJSENBURG De politie heeft zondagmiddag drie jeugdige diefjes van 10 en 11 jaar, allen uit Driebergen aangehouden op verdenking van diefstal.

Het jeugdige drietal had diverse accessoires van een fiets gesloopt en wilde die meenemen. Getuigen hielden het drietal aan en droegen hen over aan de politie.

Samen met de ouders is een goed gesprek gehouden met het drietal.

Snelheid en alcohol

BUNNIK Op de Rijksweg A12 is zondagmiddag om 12.00 uur een 30-jarige inwoner van Malden aangehouden nadat hij tot twee keer toe de maximumsnelheid op de Rijksweg overschreed met meer dan 40 km per uur.

Toen de bestuurder hierop werd aangesproken, roken agenten een alcohollucht. Het bleek dat de man teveel had gedronken (0,8 promille). Hierop werd hij aangehouden.

Er is proces verbaal voor het rijden onder invloed en voor het overschrijden van de maximum snelheid tegen hem opgemaakt.