Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 21-10-2002
persberichten maandagmorgen 21 oktober 2002 Bert Visser 0592 - 383383 of 0651 - 611629

Straatracers aangepakt

KLAZIENAVEEN - De politie heeft zondagavond de auto inbeslag genomen van een 29 jarige automobilist uit Hoogeveen. De man was op een parkeerplaats langs de Industrieweg in Klazienaveen aan het stunten met zijn broers auto. Bij het zien van de politie ging de man er vandoor en vluchtte een schuur in. Nadat de politiehond een paar keer had gegromd kwam de man naar buiten met de woorden "Ik laat me niet in de pokkel bijten door die hond". Hij kreeg proces- verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en gevaarlijk verkeersgedrag. De broer heeft vrijwillig afstand gedaan van de auto.

Verder kregen vier automobilisten proces-verbaal voor snelheidsovertredingen en werd proces-verbaal opgemaakt voor diverse ander overtredingen zoals het niet tonen van een rijbewijs of het kentekenbewijs, het rijden met mistlichten, het negeren van een geslotenverklaring en het overbodig claxoneren.

Woninginbraken

EMMEN - Bij een inbraak in een woning aan de Dr. Janssenstraat in Emmen zijn zondagavond een videorecorder en een laptop computer gestolen. De 24 jarige bewooonster ontdekte de inbraak bij haar thuiskomst rond 22.00 uur. Men is de woning vermoedelijk binnengekomen door een openstaand slaapkamerraam.

In de Van Coevorden straat hebben tot nu toe onbekende inbrekers zondagavond een portemonnee met wat kleingeld en een paar bankpasjes gestolen. De politie vermoedt dat men in de woning is gekomen door het hengelen via de brievenbus.

ASSEN - Bij een inbraak in een flat aan de van Echtenstraat in Assen zijn zondagnacht onder meer een videorecorder, videospelletjes en een portemonnee gestolen. Men heeft het slot van de voordeur vermoedelijk kunnen openen via de brievenbus.

Bedrijfsinbraak

MEPPEL - Bij een inbraak in een bedrijfspand aan de Hesselterlandweg in Meppel is het afgelopen weekeinde een geldkist met een paar duizend euro gestolen. Van het pand is een ruit van een roldeur ingeslagen.

Ramkraak bij juwelier mislukt

ZUIDLAREN - Zondagnacht rond vier uur hebben onbekenden geprobeerd om met een gestolen auto het pand van een juwelier aan de Stationsweg in Zuidlaren te rammen. Ze werden gestuit door de rolluiken. De politie trof de auto, een Audi 80, aan op het trottoir voor de winkel. Van de inzittenden geen spoor. Uit het onderzoek kwam vast te staan dat de Audi in de nacht van donderdag op vrijdag is gestolen in Groningen. De politie stelt een onderzoek in naar de mislukte ramkraak. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Caravan uitgebrand

HOOGEVEEN - De politie stelt een onderzoek in naar een caravanbrand aan de Zuiderkruis in Hoogeveen. De caravan stond zaterdagavond plotseling in brand. Een buurtbewoner was de brand met een tuinslang te lijf gegaan. De brandweer heeft de zaak afgemaakt. De politie vermoedt dat er hier sprake is van brandstichting