Politie Gelderland-Midden

Arnhem e.o., verkeerscontroles
Publicatiedatum: 21-10-2002

Op diverse plaatsen in de omgeving van Arnhem hield het verkeershandhavingsteam van de politie zondagmiddag en -avond verkeerscontroles in het kader van ongevalbestrijding. Op de Provincialeweg N338 in Doesburg controleerde het team tussen 15 en 17 uur op snelheid en beveiligingsmiddelen zoals gordel en helm. Van de 780 passanten gingen er 10 op de bon voor het overschrijden van de maximumsnelheid, 11 bestuurders bleken geen gordel te dragen en 1 bromfietser werd beboet voor het rijden zonder helm. Tussen 17.30 en 19.00 uur controleerde het team het verkeer op de Zutphensestraatweg in Ellecom . Ook hier werd de snelheid gemeten en kregen de beveiligingsmiddelen de aandacht, waarbij tevens werd gekeken naar alcoholgebruik van bestuurders. In 29 gevallen werd proces-verbaal opgemaakt wegens overschrijden van de maximumsnelheid. Er werden 3 blaastesten uitgevoerd, wat in 1 geval leidde tot proces-verbaal van een bestuurder die te diep in het glaasje had gekeken. Het resultaat was 560 ug/l, wat tevens een rijverbod opleverde. In 8 gevallen werd bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. In totaal 490 bestuurders werden hier gecontroleerd. Tenslotte werd er tussen 19.30 uur en 22.00 uur ook gecontroleerd op de Schelmseweg in Rozendaal . Vooral snelheid en alcoholgebruik kregen hier de aandacht. Van de in totaal 600 passerende voertuigen werden er 80 bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Er werden 240 blaastesten uitgevoerd, wat in 3 gevallen leidde tot een proces-verbaal. Een 46-jarige automobilist uit Arnhem moest zelfs zijn rijbewijs inleveren nadat uit ademonderzoek was gebleken dat het resultaat 625 ug/l was.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, beroving bij pinautomaat
Publicatiedatum: 21-10-2002

Een 21-jarige Arnhemmer is zondagavond beroofd van een nog onbekend geldbedrag en zijn mountainbike nabij een pinautomaat aan de Terneuzenstraat in Arnhem. Omstreeks 22.20 uur kreeg de politie een melding dat er een beroving had plaatsgevonden bij een pinautomaat aan de Terneuzenstraat. Het slachtoffer zou daarbij onder bedreiging met een vuurwapen zijn pinpas hebben achtergelaten terwijl hij de pincode al had ingevoerd. Na de bedreiging was het slachtoffer een nabij gelegen woning ingevlucht onder achterlating van zijn fiets. Die bleek later ook te zijn verdwenen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Oosterbeek, dierenmishandeling na conflict
Publicatiedatum: 21-10-2002

Een 20-jarige man uit Arnhem is zondagavond door de politie aangehouden nadat hij zijn gewezen vriendin en haar huisdier zou hebben mishandeld. De man kon niet verkroppen dat zijn 18-jarige vriendin de relatie had verbroken en zocht haar zondagavond omstreeks 19.00 uur op in haar woning aan de Weverstraat in Oosterbeek. De ontmoeting leidde tot wat handtastelijkheden op straat, waarop het meisje de woning weer invluchtte en de deur dichtdeed. De Arnhemmer haalde hierop uit frustratie het konijn van zijn ex-vriendin uit het hok en mishandelde het beestje. De politie kon de man later op de avond aanhouden. Het konijn bleek na onderzoek door een dierenarts niet ernstig gewond: met enkele kneuzingen aan de achterpootjes en oren kon het weer huiswaarts.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Oosterbeek, schoorsteenbrand
Publicatiedatum: 21-10-2002

In een woning aan de C. Koningstraat in Oosterbeek heeft zondagavond een brandje gewoed. Omstreeks 18.30 werden politie en brandweer gealarmeerd in verband met een schoorsteenbrand in een woning. De bewoner van het pand, een 24-jarige man, ontdekte kort na het aansteken van de open haard rookontwikkeling in de huiskamer. Kort daarna zag hij ook vlammen bij het plafond boven de open haard. De brandweer had het vuur vrij snel onder controle. Volgens de brandweer was er geen sprake van een schoorsteenbrand. Door oververhitting aan een deel in de koof van de open haard was de brand ontstaan, aldus de brandweer. Bij de brand raakte verder niemand gewond.