Provincie Noord-Holland

Regionaal samenwerkingsverband lanceert website

Het overleg en de kennisuitwisseling binnen het Regionale Samenwerking Amsterdam (RSA) wint de laatste jaren gestaag aan belang. Het informele overlegplatform van gemeenten uit de Noordvleugel, de provincies Noord-Holland en Flevoland en het Regionaal Orgaan Amsterdam (ROA) fungeert inmiddels als belangrijke spin in het web om regionale knelpunten te ontwarren en kansen die zich voordoen voortvarend op te pakken. Om raadsleden, statenleden, bestuurders en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties beter en eerder bij de bestuurlijke samenwerking in de Amsterdamse regio te betrekken heeft de RSA een eigen digitaal regioplatform ontwikkeld. Onlangs is de website, met als adres www.regionalesamenwerking.amsterdam.nl, officieel geopend door de Amsterdamse burgemeester Job Cohen en gemeentesecretaris Erik Gerritsen.

Op de website is een overzicht van de organisatie van de RSA te vinden, met onder het kopje Werkprogramma informatie over de vijf welbekende RSA-themas: ruimtelijke strategie, luchtvaartontwikkeling, het Noordzeekanaalgebied, arbeidsmarkt en bereikbaarheid. De nieuwsrubriek Kort en bondig bevat onder meer actuele berichten over gemeentegrensoverschrijdende zaken die in de regionale pers verschijnen. Verder is het mogelijk om via de site het verslag van de CoördinatieCommissie te downloaden. Ook een zoek- en e-mailfunctie ontbreken niet, evenmin als links naar andere digitale informatiebronnen over regionale kwesties en een agenda voor bijeenkomsten in de regio.
De informatie wordt regelmatig vernieuwd en aangevuld om de website actueel te houden. Het is de bedoeling om de website de komende maanden uit te bouwen tot een heus interactief discussieplatform. Voor meer informatie over de RSA-website: Patricia Vrij, tel. (020) 552 2602
Redactie Nieuws 22-10-2002 16:09:00