Gemeente Apeldoorn

Bussen rijden weer via Hofstraat Kanaalstraat

De stads- en streekbussen van Connexxion rijden vanaf vandaag - vrijdag 18 oktober - weer via de route Hofstraat-Kanaalstraat. De tijdelijke bushaltes bij het kruispunt PWA-laan Kalverstraat zijn daarmee komen te vervallen en de haltes bij Centraal Beheer zijn weer in gebruik genomen, evenals de in de Hofstraat nieuw aangelegde haltes met hun fraaie abris. Afgelopen week zijn op diverse punten aanpassingen gerealiseerd die nodig waren om de busroute via de Hofstraat en de Kanaalstraat weer in gebruik te kunnen nemen. Zo is de busstrook op de Prins Willem-Alexanderlaan bij de Kalverstraat weer op zijn oude plaats gebracht.

In de Hofstraat is aan de zuidzijde een halte voor alle bussen in de richting busstation/NS. Aan de noordzijde zijn de haltes voor de diverse stads- en streeklijnen meer gespreid, omdat veel bussen tegelijk van het busstation vertrekken en ook tegelijk bij deze haltes aankomen. In de informatiepanelen in de abris zijn de dienstregelingen te vinden.

De gemeente wil op termijn komen tot installatie van een informatiesysteem, zoals dat momenteel nog in ontwikkeling is voor de nieuwe haltes aan de Stationsstraat ter hoogte van het postkantoor.

© 1996-2002 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer
Webserver: 1