International Finance Corporation



IFC info Producten Nieuws Help Links Sitemap Contact

Home

Nieuws:
Persarchief
Nieuwsbrief

Hier vindt u het laatste nieuws over IFC systems. In het Persarchief vindt u eerder uitgegeven persberichten.
21 oktober 2002

POLISVOORWAARDEN NU OOK VIA POLISBANK VRIJ TOEGANKELIJK
Als reactie op de introductie van Polisvoorwaarden On Line, heeft nu ook IFC systems besloten een groot gedeelte van haar Polisbank database voor iedereen vrij toegankelijk te maken. IFC systems garandeert de bezoeker van Polisbank de gratis beschikking over tenminste hetzelfde bestand als via de databank van ABZ te verkrijgen is. Daarnaast zullen de bestanden van een aantal extra maatschappijen worden ontsloten.

Gevraagd naar de reden van deze wijziging, - tot voor kort waren de polisvoorwaarden op Polisbank alleen toegankelijk voor abonnementhouders -, erkent Guus Landheer, directeur van IFC systems, dat het een defensieve reactie op het initiatief van ABZ betreft. "Vanaf het moment dat de plannen van ABZ bij ons bekend waren, hebben wij getracht een vorm van samenwerking op dit terrein met ABZ te vinden. Helaas is dat door ABZ steeds afgehouden. Wij hebben Polisbank reeds enkele jaren in de markt en zijn van mening dat de gebruiker meer gebaat zou zijn bij een samenwerkingsvorm dan bij de ontwikkeling van twee, ogenschijnlijk gelijkwaardige, initiatieven. Nu ABZ toch gemeend heeft haar eigen product naast Polisbank aan te bieden aan de markt, hebben wij geen andere keuze dan onze cliënten op zijn minst de gratis beschikking te geven tot dezelfde bestanden als die via het ABZ alternatief te verkrijgen zijn. Daarnaast zullen wij uit strategisch oogpunt altijd een aantal extra maatschappijen gratis ontsluiten."

De gratis Polisbank variant is nu onder de naam Polisbank Silver toegankelijk via de website www.polisbank.nl. Via dezelfde website kan ook toegang worden verkregen tot de betaalde, meer uitgebreide, variant die nu onder de naam Polisbank Gold verder gaat. Guus Landheer benadrukt nog dat iedere mogelijke uitbreiding op de ABZ database direct ook voor de Polisbank gebruiker zal gelden. "Dat spreekt vanzelf", aldus Landheer, "Polisbank zal altijd het betere alternatief zijn". Overigens is wat Landheer betreft de deur naar ABZ nog steeds niet gesloten. "Een gezamenlijk product zou alleen maar voordelen bieden voor zowel de producent als de gebruiker".

Een overzicht van de drie alternatieven (per okt. 2002):

Aantal beschikbare
maatschappijen

Aantal beschikbare
documenten

Overige documenten
(aanvraagformulieren)

Prijs

Offline versie
beschikbaar

Polisvoorwaarden On Line

16

ca. 750

nee

gratis

Nee

Polisbank Silver

18

ca. 1300

ja

gratis

Nee

Polisbank Gold

89

ca. 2800

ja

¤ 125,-/jr

Op aanvraag

IFC systems, gevestigd in Assen ontwikkelt vergelijkingssoftware en standaard informatiesystemen ten behoeve van de financiële markt.. Tot de meest bekende producten en diensten van IFC behoren onder andere Diagnose Suite, Wildbaan, MrFinch en Polisbank.
////////// EINDE PERSBERICHT //////////
Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen hebben dan kunt u zich wenden tot:

Guus Landheer, directeur IFC SYSTEMS BV,
telefoonnummer 0592-380999