Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Indoor Marathon in Manege Luxool

21/10/2002

Nijkerk, 21 oktober 2002
Menclub de Lange Boom organiseert dit jaar voor de zesde keer een indoor-marathon. Deze zal plaatsvinden op 1 en 2 november a.s. in Manege Luxool te Nijkerk.
Dit jaar zullen ruim 120 combinaties aan de start verschijnen. Ook zullen teamleden van het `Goud' op het WK in Jerez, de strijd aangaan om een finaleplaats.

Iedere deelnemer mag twee parcoursen rijden. Het eerste parcours is een vaardigheidsparcours, met drie hindernissen; de spectaculaire `Hoppa' brug van 23 meter lang, een waterhindernis en een hindernis met wijnvaten. Het tweede parcours is een 2-fasen-parcours. Daarin moeten de eerste 6 hindernissen in vaste volgorde worden gereden. Vervolgens moeten de combinaties zoveel mogelijk punten verzamelen door het rijden van andere hindernissen. Voor de hoogst geplaatste combinaties per rubriek is er een finaleplaats. De finale bestaat uit een verkort vaardigheidsparcours.

Aan de start verschijnen 30 tweespan pony's, 14 tweespan paarden, 11 vierspan paarden, 13 vierspan pony's, 4 tandems, 23 enkelspan paarden en 20 enkelspan pony's.

Vrijdagmorgen om 11.30 uur zullen de vaardigheidsparcoursen van de enkelspan paarden, enkelspan pony's, tandems en tweespan paarden beginnen. Om ongeveer 17.30 uur begint voor hun het tweede parcours. Zaterdagmorgen om 9.00 uur zijn de tweespan pony's, en de vierspannen aan de beurt. Nadat zij ook twee parcoursen hebben gereden begint de finale. Deze zal beginnen omstreeks 19.00 uur. Na de finale zal een verrassende show plaatsvinden, gevolgd door de prijsuitreiking.

Het mooie van deze wedstrijd is dat de toppers van Nederland het opnemen tegen de basiswedstrijdrijders en het belooft weer heel spannend te worden wie er met de eer gaat strijken.

Publiek is van harte welkom in manege Luxool te Nijkerk. Zij kunnen vanaf de tribune meekijken. Ook hangen er videoschermen om de combinaties overal in actie te kunnen zien.
De toegang is gratis.

Programma en deelnemerslijst vindt u op:

www.hoefnet.nl/vswmn/pages/uitslagen02/nijkerk