Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie

Banner Actueel NIGZ logo
HOME | OVER DEZE SITE | CONTACT | SITEMAP | ENGLISH |

uit de pers
Nieuws uit de sector
belangrijke persberichten voor u geselecteerd

gratis abonnement
Nieuwsbrief Scan
signalering van nieuwe informatie over gezondheidsbevordering

ZOEKEN

---
Uitgebreid zoeken

ACTUEEL

PERSBERICHTEN
Archief
NIGZ NIEUWS
NIEUWS UIT DE SECTOR
AGENDA

PERSBERICHTEN

21 oktober 2002

Veel nieuwe cursussen over gezondheidsbevordering in 2003

NIGZ realiseert gezamenlijk aanbod met NSPH en DGV

Deze week presenteert het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) een nieuwe catalogus met het cursus- en congresaanbod voor 2003. Naast een groot aantal nieuwe NIGZ-cursussen, zijn daarin voor het eerst cursussen opgenomen die samen met de NSPH en DGV zijn ontwikkeld. Door deze samenwerking kan de professional op het terrein van de gezondheidsbevordering kiezen uit een breed en samenhangend aanbod aan cursussen en trainingen met hoge kwaliteit.

Nieuw in het NIGZ-aanbod zijn bijvoorbeeld de cursus Gezond op School voor GGD medewerkers, en Communicatie in de transmurale zorg voor leden van multidisciplinaire teams in de gezondheidszorg, bijvoorbeeld rond palliatieve zorg. Ook nieuw zijn de de train-de-trainer cursus Advies Instructie Voorlichting voor wijkverpleegkundigen en gvo-medewerkers in de thuiszorg en de cursus Omgaan met stress - Preventie van burnout voor wijkverpleegkundigen of zorgmanagers in de thuiszorg. Voor leidinggevenden in de kinderopvang zijn in samenwerking met Triodus, instituut voor kinderopvang te Den Haag een drietal cursussen ontwikkeld over het omgaan met intimiteit en seksualiteit in de kinderopvang. Kortom, het aanbod is inmiddels uitgegroeid tot een vijftigtal cursussen die nauw aansluiten bij de wensen en behoeften van de diverse beroepsgroepen.

De NSPH (Netherlands School of Public Health) en het NIGZ bundelen vanaf 2003 hun krachten bij het aanbieden van een scholingsaanbod van hoog niveau. Beide instituten bieden al een cursusprogramma aan, maar zij gaan hun expertise en ervaring efficiënt inzetten door samen te werken. Het doel van deze samenwerking is uiteindelijk te komen tot één gezamenlijk programma. In 2004 zal er een programma van acht modules liggen waarin alle aspecten van het beroepsprofiel van de professional in de gezondheidsbevordering en preventie vertegenwoordigd zijn. In 2003 wordt gestart met vier modules en vier studiedagen, waarvan de inhoud in de nieuwe catalogus is opgenomen.

DGV, Nederlands instituut voor verantwoord medicijngebruik, verzorgt trainingen en scholing aan diverse doelgroepen, zoals huisartsen, praktijkassistenten, studenten farmacie en geneeskunde, apotheekteams en verpleegkundigen. Door de samenwerking tussen NIGZ en DGV is vanaf januari 2003 het trainingsaanbod van DGV via inschrijving bij het NIGZ beschikbaar. In de nieuwe catalogus treft u ook dit aanbod aan.

De catalogus 'Cursus- en congresaanbod NIGZ 2003' wordt deze week verspreid onder de klanten van het NIGZ. Andere geïnteresseerden kunnen de catalogus via internet, mail ccb@nigz.nl, fax (0348) 43 76 66 of telefoon (0348) 43 76 00 aanvragen. Natuurlijk is het gehele aanbod ook te vinden op de pagina's van het Cursus- en congresbureau op www.nigz.nl. Op de site staat altijd de laatste informatie, ook over eventuele extra beschikbare plaatsen, nieuwe trainingen enz.

« Naar persberichten

ACTUEEL
Nieuws van het NIGZ

DOSSIERS
Bekijk onze themaâs

INFORMATIECENTRUM
Vakliteratuur, bestanden

CURSUSSEN EN CONGRESSEN
Programma's, maatwerk

WINKEL
Bestellen en downloaden

HET NIGZ
Over de organisatie

VACATURES
Werken bij het NIGZ

Naar boven Copyright 2002 NIGZ Disclaimer | Colofon