Korps: Groningen, plaats: Diverse 21-10-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 21 oktober 2002

Dagelijkse berichten

Veendam: gewonde bij éénzijdig ongeval
Een 38-jarige automobilist is zondagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval aan Kibbelgaarn in Veendam. De man raakte door onbekende oorzaak de controle over zijn auto kwijt en belandde naast de weg waar hij tegen een boom botste. De bestuurder, die alleen in de auto zat, liep hoofdletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht. Zijn auto raakte zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Winschoten: aanhoudingen
De politie heeft zondagnacht aan de Steringa Kuiperweg in Winschoten een 25-jarige man uit Oude Pekela en een 20-jarige vrouw uit Litouwen aangehouden. Beiden zaten in een auto bestuurd door de man die opviel door slingerend rijgedrag. Bij controle van de auto bleek de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook bleek de wagen niet APK gekeurd te zijn. In de auto troffen agenten een hoeveelheid vloeibare methadon aan. De bestuurder bleek ook nog in het bezit te zijn van een halve gram heroïne De vrouw kon geen geldige verblijfsdocumenten overleggen en werd net als de man meegenomen naar het politiebureau. Ze is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie en ingesloten voor nader onderzoek. Ook de man is in verband met het voorhanden hebben van harddrugs ingesloten voor nader onderzoek.

Winsum: dronken man aangehouden
In de Hoofdstraat in Winsum heeft de politie zondagnacht een 40-jarige man uit die plaats aangehouden. De man, die zwaar onder invloed van alcohol verkeerde, vernielde om onduidelijke reden een ruit van een schoenenzaak. Hij werd aangehouden maar hij verzette zich hevig en kon met behulp van omstanders onder controle worden gebracht. De man is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Delfzijl: man (19) schopt deuk in auto
Aan de Handelskade West in Delfzijl heeft de politie zondagmiddag een 19-jarige man uit Appingedam aangehouden. De man werd kwaad nadat een 81-jarige automobilist uit Delfzijl bij het achteruitrijden over de voet van zijn kameraad was gereden. Die raakte niet gewond. Beide partijen spraken het voorval uit waarna de automobilist zijn weg vervolgde. Bij het wegrijden echter trapte de verdachte een deuk in de wagen waarop de bestuurder de politie waarschuwde. Die kwam en nam de Damster mee voor verhoor. Nadien is hij met een dagvaarding heengezonden.

Sappemeer: valse aangifte
Surveillerende politiemensen troffen zondagmorgen in de Noorderstraat in Sappemeer een auto aan waarvan twee velgen zwaar beschadigd waren. De eigenaar van de wagen werd opgespoord en die vertelde dat er een onbekende automobilist tegen zijn auto was gereden. Hij had inmiddels aangifte gedaan van doorrijden na aanrijding. Bij nader onderzoek bleek dat de broer (15) van de eigenaar de auto zonder toestemming had meegenomen. Hij werd nader gehoord en bleek op de kruising van de Luthersekerkstraat en de Noorderstraat een aanrijding te hebben veroorzaakt. Hij botste tegen een geparkeerde auto waarna hij doorreed zonder melding te maken van het ongeluk. Hij lichtte zijn broer in die hem probeerde te helpen door aangifte te doen. Beide broers zijn aangehouden en meegenomen. Na verhoor zijn ze heengezonden. De eigenaar van de auto krijgt proces-verbaal voor doen van valse aangifte. Zijn broertje voor doorrijden na aanrijding en rijden zonder rijbewijs.

Stad volgt z.s.m.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief).