ADECCO

Flexwerkers op weg naar de overheid

PERSBERICHT

Adecco komt in actie

OOK VOOR FLEXWERKERS
IS WERKEN BIJ DE OVERHEID ZO GEK NOG NIET
Van ministeries tot gemeentehuizen, van politiebureaus tot brandweerkazernes. Adecco gaat ze de komende tijd allemaal bezoeken. Met als doelstelling: problemen in de personele bezetting in kaart brengen en daar praktische oplossingen voor aanreiken. Die oplossing kan zelfs de concrete aanbieding van (tijdelijk) personeel betekenen. Want ook voor de (semi-)overheid heeft Adecco gekwalificeerde mensen beschikbaar.

Ook onze vestigingen gaan de komende weken de regio in om allerlei overheids- en semi-overheidsinstellingen te bezoeken. We kiezen voor die actieve benadering, omdat we weten dat ook de overheidssector al langere tijd kampt met een onevenwichtige personele bezetting. En hoezeer de (semi-)overheid zich ook in toenemende mate profileert als werkgever met toekomstperspectief, de concurrentie met het gewone bedrijfsleven blijft hevig, waar het aankomt op de werving van goed personeel voor lastig invulbare vacatures.

Maatschappelijk belang
Voor het aantrekken van met name geschoold administratief en secretarieel personeel, maar bijvoorbeeld ook van bibliothecarissen automatiseringsdeskundigen en groepsleiders, speelt de krapte op de arbeidsmarkt de overheid nog altijd parten. Door bezuinigingen en reorganisaties neemt bovendien de behoefte aan flexibiliteit toe. En dat is precies wat Adecco biedt: doelmatige formules om de flexibiliseringbehoeften gestalte te geven. Op tal van manieren kunnen juist flexwerkers worden ingezet om tijdelijke of structurele leemtes in de personele organisatie op te vullen. Zodat alle processen waarmee het maatschappelijk belang is gediend, ongehinderd voortgang kunnen vinden.

Geschikte kandidaten
Tijdens onze speciale actie, waarbij we letterlijk bij alle landelijke, regionale en locale (semi-)-overheden aankloppen, willen we vooral laten zien hoe we tegenwoordig in staat zijn om flexwerk zodanig te organiseren, dat het belang van zowel de instelling als van de individuele flexwerker optimaal in evenwicht is. Want daarin is de laatste paar jaar bijzonder veel veranderd. Daarnaast zullen we alle instellingen en organisaties aantonen dat we concreet geschikte kandidaten beschikbaar hebben. Men kan dus, indien de personele situatie nijpend is, direct zaken met ons doen! Dat is goed voor de publieke sector, dat is goed voor de mensen die bewust hebben gekozen voor een loopbaan als flexwerker. En juist die gemotiveerde mensen weten we bij Adecco nog altijd aan ons te binden. Ons geheim? Intensieve begeleiding, legio opleidingsmogelijkheden, optimale aandacht voor persoonlijke loopbaanwensen en een actieve, inventieve marktbenadering.