NMBS

21/10 /02

Parkeerfaciliteiten uitgebreid in Antwerpen-Berchem

Vanaf deze week wordt de ondergrondse fietsenstalling aan het station Antwerpen-Berchem in gebruik genomen. Deze nieuwe stalling biedt plaats aan 300 fietsen en 20 bromfietsen. Het elektronische Park & Locking System (PLS) is dezelfde extra beveiliging als deze van de fietsenstalling aan het Kon. Astridplein in Antwerpen-Centraal. De stalling is toegankelijk via een hellend vlak aan de Singel. Met de lift komen de fietsende reizigers rechtstreeks in de inkomhal van het station. Een parkeerkaart voor een maand kost 7,10 euro en hetzelfde bedrag voor een tien beurtenkaart; voor drie maanden is dit 19,90 euro; voor een jaar 64 euro. Voor een bromfiets betaalt de gebruiker 11,90 euro per maand; 11,90 euro voor een tien beurtenkaart; 33,50 euro per drie maanden of 107 euro per jaar. De parkeerkaarten zijn te koop in het PLS-kantoor waarvan de openingstijden ter plaatse worden aangekondigd.

Q-park verwerft eind 2002 de concessie voor de NMBS-parking aan de Posthoflei aan het station Antwerpen-Berchem gedurende vijf jaar. Hier staan 265 parkeerplaatsen ter beschikking van NMBS-klanten. Voor de treinreizigers biedt deze overeenkomst tussen de NMBS en Q-park het voordeel dat Q-park ruim 113.000 euro investeert in de modernisering van een gebruiksvriendelijk parkeersysteem. De registratie bij het binnen- en buiten rijden kan in de toekomst elektronisch gebeuren. Q-Park zorgt, samen met de NMBS ervoor dat de parking netjes blijft. Q-park int de parkeergelden van de treinreizigers en betaalt de NMBS een jaarlijkse consessievergoeding.

De tarieven van de parking Posthoflei blijven op het huidig peil en zijn extra voordelig voor de treinkaarthouders: 4,9 euro (1 week), 16,4 euro (1 maand), 46 euro (3 maanden), 148 euro (12 maanden).

Q-park voert een eigen tariefbeleid in de ondergrondse parking van Antwerpen-Berchem. Naar aanleiding van de overeenkomst over de parking van de Posthoflei is wel de afspraak gemaakt dat in de ondergrondse parking 50 parkeerplaatsen ter beschikking van treinreizigers worden voorbehouden aan een gunstig tarief: 27,30 euro (1 maand), 76,40 (3 maanden), 273 euro (12 maanden).

© 2002 NMBS