KPN NV

Datum
UMTS-showcase bij KPN Mobile in Den Haag

21 oktober 2002
Nummer
02/36

KPN Mobile lanceert vandaag de "The 3G Experience UMTS Services & Technology Showcase" in zijn hoofdkantoor te Den Haag. Deze voor Europa bijzondere showcase toont het volledige aanbod van het Japanse NTTDoCoMo op het gebied van draadloze diensten van de derde generatie. De showcase is niet bedoeld voor het grote publiek, maar voor relaties en partijen die betrokken zijn bij het ontwikkelen van UMTS-diensten.

De strategische partners KPN Mobile en NTT DoCoMo hebben in juni jl. een 'Memorandum of Understanding' getekend om gezamenlijk 3G mobiele diensten te promoten in Europa. In het kader van de MoU heeft KPN Mobile een verbinding tot stand gebracht met het netwerk van NTT DoCoMo in Japan, waardoor het mogelijk is om vanuit het Haagse hoofdkantoor draadloos toegang te krijgen tot alle 3Gdiensten van NTT DoCoMo. In Europa zijn nog geen andere operators die een dergelijke rechtstreekse toegang bieden tot een volledige commerciële 3G-dienstenpakket, dat nu bijna een jaar op de markt is. De 3Gdiensten van NTT DoCoMo worden in Japan op de markt gebracht onder de naam FOMA® (Freedom Of Multimedia Access).

Dankzij "The 3G Experience" kan KPN Mobile de voordelen van 3G in de praktijk tonen. Bezoekers maken persoonlijk kennis met mobiele breedbanddiensten als beeldtelefonie en high-speed datatransmissie. Ook wordt een blik in de toekomst gegund via high-speed i-mode met i-appli (Java-diensten) en i-motion (versturen van videoclips). Bovendien kunnen gebruikers het gemak van 'Multiaccess' ervaren, een functionaliteit waarmee het onder meer mogelijk is om tegelijkertijd te telefoneren en i-mode te gebruiken.

KPN Mobile zal 'The 3G Experience' gebruiken om het huidige en toekomstige producten- en dienstenpakket verder te verbeteren, bijvoorbeeld door samen met contentleveranciers en andere zakelijke partners Java-toepassingen te onderzoeken en te testen. Dit zal de ontwikkeling en implementatie van aantrekkelijke nieuwe diensten versnellen.


Noot voor de redactie (