Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 21-10-2002
1e persbericht van maandag 21 oktober 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Auto-inbrekers aangehouden
Twee 18-jarige mannen uit Eindhoven zijn maandagochtend rond 3.00 uur aangehouden omdat ze zouden hebben ingebroken in een auto. De wagen stond geparkeerd aan de Venuslaan. Rond 2.00 uur kwam de melding dat er een raam van het voertuig was ingeslagen en dat de radio was verdwenen. Een getuige kon een beschrijving geven van de twee verdachten, die kort daarna op de Oberonstraat door de politie werden aangehouden. De mannen zitten nog vast voor nader onderzoek.

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Zondagavond rond 20.00 uur zijn in een woning op de Graafschapstraat twee mannen, 31 en 37 jaar, uit Eindhoven aangehouden. Zij vernielden daar de voordeurruit van de woning en liepen de woning in. De gewaarschuwde politie zag dat de 37-jarige man de 34-jarige bewoonster bedreigde. Hierop is hij aangehouden. De 31-jarige man probeerde dat te beletten, waarop ook hij is aangehouden. De verdachten zitten nog vast voor nader onderzoek. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.

Mierlo: Woninginbrekers aangehouden
Twee mannen uit Eindhoven zijn zondagmiddag rond 17.00 uur in Eindhoven aangehouden omdat ze in Mierlo ingebroken zouden hebben in een woning. Rond 16.20 uur zag een getuige dat twee mannen de woning aan de Wersakker aan de achterkant verlieten. Ze hadden een mand bij zich. De getuige noteerde het kenteken van de auto waarin de mannen wegreden. Die wagen werd kort daarna door de politie gezien op de Botenlaan in Eindhoven. De twee inzittenden, Eindhovenaren van 19 en 21 jaar oud, werden aangehouden. Ze zitten nog vast voor nader onderzoek. Uit de woning in Mierlo werden een computer, stereo-apparatuur en een rieten mand weggehaald. Het is nog onduidelijk hoe de inbrekers de woning zijn binnengekomen.

Mierlo: Vier aanhoudingen na ramkraak
Maandagochtend rond 2.00 uur zijn in Eindhoven vier mannen aangehouden omdat ze mogelijk betrokken zijn bij een ramkraak bij een bedrijf aan de Ambachtslaan in Mierlo. Surveillerende agenten zagen kort na de inbraak vier mannen in een auto rijden. De agenten spraken de mannen aan, maar hadden op dat moment geen reden om ze aan te houden. Toen de agenten kort daarna in de buurt een wagen vonden die volgens getuigen betrokken was geweest bij de ramkraak, zijn ze alsnog achter de mannen aangegaan, maar konden ze niet meer vinden. Rond 2.00 uur werd op de Tongelresestraat in Eindhoven een auto aangehouden met daarin vier mannen. Het ging om twee 21-jarige Eindhovenaren, een 19-jarige Tilburger en een man van 21 uit Nuenen. Ze zijn aangehouden en zitten nog vast voor nader onderzoek. Het is nog onbekend of er bij de ramkraak iets is buitgemaakt.

Knegsel: Dronken achter stuur
Een man van 52 uit Oostelbeers is maandagochtend rond 2.15 uur aangehouden omdat hij dronken achter het stuur van een auto zat. Dat gebeurde op de Zandoerleseweg in Knegsel. Uit ademanalyse bleek de man een alcoholpromillage van 1,25 te hebben. Hij mocht zijn rijbewijs houden, want pas bij een promillage van 1,3 wordt het rijbewijs meteen ingevorderd. Er is wel proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Waalre: Inbraak in woning
Bij een inbraak in een woning aan de Pastoor van de Heijdenstraat zijn horloges, sieraden en een portemonnee met 40 Euro en bankpasjes meegenomen. Dat is gebeurd tussen zondagavond 18.15 en 23.00 uur. In de achtertuin van de woning stond een ladder tegen de muur die op het platdak uitkwam. Een slaapkamerraam op de eerste verdieping is opengebroken, waardoor de dader in het huis kon komen.

Bergeijk: Woninginbraak
Zondagavond tussen 20.00 en 23.00 uur is ingebroken in een woning aan de Bucht. Het slot van de achterdeur werd opengebroken, waarna de woning werd doorzocht. Er is een gouden dasspeld meegenomen.

Budel: Rijbewijs kwijt
Een man van 36 uit Budel-Schoot is zondagavond rond 22.00 uur aangehouden omdat hij dronken een auto bestuurde en zo een aanrijding veroorzaakte. De man was op de Burgemeester Remmenstraat tegen een geparkeerde auto gereden. Uit ademanalyse bleek vervolgens dat de man een alcoholpromillage van ruim 1,65 had. Zijn rijbewijs is meteen ingevorderd, en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Reusel-De Mierden: Aanrijding met gewonde
Zondagmiddag rond 17.30 uur raakte bij een aanrijding op de kruising PoppelsedijkTwisseltsebaan een 35-jarige automobiliste uit Lage Mierde gewond. Zij reed over de Twisseltsebaan richting Lage Mierde. Op de kruising verleende zij geen voorrang aan een 22-jarige automobilist uit het Belgische Ravels. De vrouw raakte gewond. Zij klaagde over hoofdpijn en een pijnlijke nek, en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Vessem: Verdachten diefstal kratten bier aangehouden Zondagavond rond 19.50 uur zijn op de Wilhelminalaan twee mannen van 17 en 23 jaar uit Diessen aangehouden. Getuigen zagen dat zij daar twee kratten bier vanaf een winkelterrein wegnamen. De gewaarschuwde politie trof de verdachten daar aan. Ze zijn voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Veldhoven: Diefstal uit woning
Zondag tussen 17.15 en 19.30 uur zijn uit een woning aan de Dotterstraat twee laptops, één organizer en één mobiele telefoon gestolen. Vermoedelijk is men door een openstaande raam op de eerste etage de woning binnengeklommen.

Valkenswaard: Verdachte aangehouden
Zondagavond om 21.15 uur is op de Damianusdreef een 21-jarige automobilist uit Polen aangehouden. Hij was even daarvoor op de Rietbeemd met zijn auto tegen een geparkeerde auto gereden. Na de aanrijding reed hij door zonder zijn identiteit bekend te maken. Getuigen achterhaalden de automobilist en waarschuwden de politie. Bij controle bleek de 21-jarige automobilist gedronken te hebben. Hij blies 0,75 promille. De verdachte is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.