Landelijke Studenten Vakbond


PERSBERICHT

Persbericht Platform 12november
t.a.v. de onderwijs- en politieke redactie

Het kabinet is gevallen, nu de onderwijsplannen nog!

Utrecht, 21 oktober 2002 - Platform 12november laat het hoger onderwijs weten dat de ingezette koers moet worden gewijzigd. "Het kabinet is gevallen, nu de onderwijsplannen nog!", aldus Tamira, woordvoerder van het platform. De geplande manifestatie op 12 november in Den Haag gaat dus gewoon door.

Inmiddels is de steun aan Platform 12november indrukwekkend. De landelijke studentenorganisaties LSVb en ISO onderschrijven de manifestatie. Ook de docentenbonden AbVaKaBo en Aob en de universiteitsvereniging VSNU hebben hun steun betuigd aan de geplande manifestatie. De Universiteit Utrecht heeft aangekondigd ervoor te zorgen dat alle studenten op 12 november bij de manifestatie aanwezig kunnen zijn.

Hoewel het kabinet is gevallen is er vooralsnog geen enkele reden om aan de nemen dat de onderwijsplannen gewijzigd worden. Daarom eist Platform 12november van de politieke partijen dat zij zich uitspreken tégen de bezuiniging van ¬ 358 miljoen vóór investering in het hoger onderwijs. Daarnaast moeten de politieke partijen zich inzetten om de toegankelijkheid en de onafhankelijkheid van het universitair en hoger beroepsonderwijs te waarborgen.

De manifestatie zal het hoger onderwijs weer op de kaart zetten. "Het nieuwe kabinet kan het hoger onderwijs niet meer zo laten vallen", aldus Tamira. Op 12 november vanaf 15:00 vindt de manifestatie op 't Plein in Den Haag plaats.



Landelijke Studenten Vakbond