Gemeente Laarbeek



| Laarbeek | Sitemap | Zoekpagina | Reacties |
---

Navigatiepad:
> Laarbeek
> Nieuws

---

Nieuws
Door bovenstaande tabs aan te klikken kunt u een keuze maken uit diverse nieuwsitems.
Deze pagina wordt wekelijks bijgewerkt.

Kort nieuws

* (Anonieme) brieven aan de gemeente

* Inzicht in hoe u woont en hoe u zou willen wonen
* Reconstructie N272 tot 20 december

* Weet wat je te doen staat als het om geweld gaat
* Tijdelijk gewijzigde busroute in Aarle-Rixtel
* Oplossing voor verkeersknelpunten?

* Meningokokkenvaccinatie gemist? Inhaaldag op 20 november 2002
Anonieme brieven
Het komt voor dat we bij de gemeente Laarbeek anonieme brieven ontvangen. Deze brieven kunnen van allerlei aard zijn. Vaak om een of ander aan ons mee te delen, om het hart te luchten. Dit zijn positieve berichten, maar ook negatieve. Uiteraard vernemen we graag wat uw ideeën zijn. Helaas is het regelmatig zo, dat de schrijfsels (gedeeltelijk) gebaseerd zijn op onjuistheden. Wij ervaren het als bijzonder vervelend, dat we niet kunnen reageren op deze hartenkreten. Bovendien kunnen we deze brieven niet naar behoren behandelen, wanneer wij de afzender niet kennen. Wij willen dan ook benadrukken dat iedere schrijver zijn of haar antecedenten bekend kan maken. Wij garanderen de grootste zorgvuldigheid in het omgaan met persoonlijke gegevens. Het is voor beide partijen goed om enig ongerief op deze manier te voorkomen. Overigens kunt u ook altijd een persoonlijke afspraak maken met de wethouders of met mij. (0499-425950)

H.M.J.M. van Beers
Burgemeester

Inzicht in hoe u woont en hoe u zou willen wonen Sinds april van dit jaar is het ministerie van VROM een landelijk onderzoek aan het houden naar de manier waarop mensen wonen, hoe zij de woning en de woonomgeving beleven en waarderen en wat hun woonwensen zijn. Het onderzoek bestaat uit interviews onder inwoners van alle gemeenten in Nederland, en staat of valt met de bereidheid van inwoners om mee te werken aan een interview. Het kan zijn dat u inmiddels al geïnterviewd bent. Het interview loopt echter tot en met december 2002, en u kunt dus nog steeds benaderd worden. Om te kunnen voorzien in de behoeften die onder de bevolking leven, is het belangrijk dat u uw mening geeft over uw wensen en verwachtingen op woon- en leefgebied.

Terug naar boven

Reconstructie N272 tot 20 december
Onderhoud aan Beekse dijk en Gemertseweg
De Beeksedijk (N272, Gemert - rotonde N279) krijgt een nieuwe asfaltverharding. De huidige fietspaden vervallen, daarvoor komt aan de noordzijde een fietspad geschikt voor tweerichtingsverkeer. Dit is veiliger voor de fietsers. Ook de rotonde bij de randweg Gemert (Zuidom) wordt gereconstrueerd. Verder zal een bodemsanering plaatsvinden bij de Peeleindseweg.

De provincie heeft dit werk aanbesteed, de aannemer begint op 16 september 2002. Daarvoor is het nodig dat de Peeleindseweg wordt afgesloten. Het nieuwe fietspad zal tijdelijk dienen als noodrijbaan voor het autoverkeer; gedurende deze tijd zal het zuidelijke fietspad in twee richtingen worden gebruikt.

Ook aan de Gemertseweg (rotonde N279 - brug Beek en Donk) zal onderhoud plaatsvinden. De rijbaan en de fietspad krijgen nieuw asfalt. Dit gebeurt in twee fasen: eerst het weggedeelte oostelijk van het tuincentrum, dan het westelijk stuk. Het verkeer zal via het noorden worden omgeleid (N279, rotonde Bemmer en kanaaldijk).

De totale werkzaamheden duren ongeveer tot 20 december 2002, onvoorziene omstandigheden voorbehouden.

Dit bericht wordt uitgegeven door de provincie Noord-Brabant.

Terug naar boven

Weet wat je te doen staat als het om geweld gaat. Regelmatig worden we geïnformeerd over 'zinloos geweld', geweld op straat. Een verkeerde blik, een niet bedoelde aanraking of een ruzie; helaas blijken ze regelmatig tot straatgeweld te leiden. ''Straatgeweld valt niet te accepteren, maar het komt voor. En elke keer dat het gebeurt, is een keer teveel.''

Zo begint ook de folder 'Weet wat je te doen staat als het om geweld gaat'. De folder is onderdeel van de overheidscampagne tegen straatgeweld. De campagne is bedoeld om duidelijk te maken dat iedereen die getuige is van straatgeweld iets kan doen. Want de weg van de minste weerstand, geen aandacht besteden aan straatgeweld en aan het slachtoffer, wordt nog maar al te vaak bewandeld. De praktische tips lijken voor de hand liggend, maar toeschouwers van geweld zijn vaak geschokt, bang of in verwarring en zeggen veel te hebben aan duidelijke aanwijzingen.

Wat kunt u doen?
Hoe help je een slachtoffer van geweld, zonder jezelf in gevaar te brengen?

- Bel het alarmnummer 1-1-2 / haal versterking.
- Onthoud de kenmerken van de dader.

- Laat het slachtoffer niet alleen.

- Verleen eerste hulp.

- Vertel de politie wat je gezien hebt.

Daarnaast geeft de campagne concrete voorbeelden voor het onthouden van de kenmerken van de dader:

- Geslacht (man of vrouw).

- Huidskleur (blank of getint).

- Leeftijd (vergelijk de dader met iemand die je kent).
- Postuur (atletisch, dik of mager ).

- Lengte (wat is het verschil met je eigen lengte?).
- Gezicht (een rond of lang gezicht? brede mond?).
- Beharing (snor of baard? kleur haar? kapsel?).
- Opvallend (bril, flaporen, littekens, tattoos?).
- Kleding (type kleding, kleuren, stof, leer?).
- Extra (noteer de kenmerken, bijvoorbeeld in je mobieltje).
In het gemeentehuis aan de Koppelstraat 37 in Beek en Donk kunt u terecht voor het ophalen van een brochure en freecards. Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website van de Stichting Meld Geweld, www.meldgeweld.nl en op telefoonnummer 010-4253177.

Lokale ondersteuning overheidscampagne door Laarbeekse instellingen en verenigingen.
'Weet wat je te doen staat als het over geweld gaat'. Onlangs heeft de gemeente een groot aantal lokale instellingen en verenigingen aangeschreven met betrekking tot deze overheidscampagne. Iedere gelegenheid waar mensen samenkomen, is een goede gelegenheid om de campagne nog eens onder de aandacht te brengen. Het doel van de campagne is om aan iedereen duidelijk te maken wat men wel en juist niet moet doen wanneer men getuige is van geweld op straat. Mogelijk is niet iedereen die zich bij deze campagne aan wil sluiten, door ons bereikt. Indien ook uw instelling of vereniging zich aan wil sluiten, dan kunt u terecht bij de Stichting Meld Geweld, www.meldgeweld.nl, telefoonnummer 010-4253177, fax 010-4769594 en per post op Postbus 19019, 3001 BA Rotterdam. Op de internetsite treft u onder het kopje 'downloads' informatie aan over het actiemateriaal. Ook vindt u op de site een formulier voor het bestellen van dit materiaal. Verder zijn er ook gratis advertenties, posters, brochures en freecards beschikbaar. Deze kunt u bestellen via faxnummer 013-5953563 (aantallen vermelden).

Terug naar boven

Tijdelijk gewijzigde busroute in Aarle-Rixtel
Bij de gemeente kwamen onlangs enkele vragen binnen over de tijdelijk gewijzigde busroute in Aarle-Rixtel. Om eventuele onduidelijkheden weg te nemen informeren wij u als volgt: Door werkzaamheden aan de provinciale weg tussen Beek en Donk en Gemert, zag de Hermes Groep zich verplicht om de route van lijn 25, die ook Aarle-Rixtel aandoet, tijdelijk te wijzigen. Om er voor te zorgen dat reizigers die gebruik maken van lijn 25 geen aansluitingen in Helmond en Veghel hoeven te missen, is besloten om in Aarle-Rixtel een kortere route te gaan rijden, die enkele minuten tijdwinst oplevert. Op deze route kwamen reacties van bewoners van Aarle-Rixtel, die wilden dat de bus verder Aarle-Rixtel ín zou rijden. De Hermes groep heeft daarom de route als volgt aangepast: De haltes aan het gemeentehuis, De Aar, en de Bosscheweg komen (tijdelijk) te vervallen. Een tijdelijke halte is geplaatst in de Mariastraat, op minder dan 100 meter voor de hoek met de Bosscheweg. Mensen die normaal gebruik maakten van de Bosscheweg, kunnen nu terecht op deze tijdelijke halte. Ook mensen die gebruik maakten van de haltes aan het gemeentehuis en De Aar kunnen nu terecht in de Mariastraat óf aan de permanente halte in de Dorpsstraat. De Hermes Groep heeft destijds alle reizigers door middel van een brief die in de bus werd uitgereikt geïnformeerd, alsook middels persberichten en advertenties in lokale kranten. Verder is de informatie te vinden op internet en de OV Reiswijzer. De Provincie verwacht dat de werkzaamheden zullen duren tot eind december 2002. Wanneer de bussen weer de gewone routes kunnen gaan rijden, worden reizigers hiervan op de hoogte gesteld.

Terug naar boven

Oplossing voor verkeersknelpunten?
De bestaande wegenstructuur in het oostelijk deel van de stadsregio Eindhoven/Helmond kan het toenemend verkeersaanbod niet meer verwerken. Dit heeft tot gevolg dat er in diverse kernen in het gebied problemen ontstaan rond veiligheid en leefbaarheid. De slechte bereikbaarheid leidt bovendien tot vermindering van de economische potentie van het gebied. Dit is voor het SRE (Samenwerkingsverband Regio Eindhoven) reden om samen met de betrokken gemeenten te zoeken naar oplossingen. Het gaat hier om de gemeenten Eindhoven (ten oosten van de Kennedylaan), Helmond, Mierlo, Nuenen, Geldrop, Laarbeek en Gemert-Bakel.

Omdat voor het vinden van oplossingen mogelijk nieuwe wegen moeten worden aangelegd, dient voor dit project een milieu-effectrapportage (m.e.r.) te worden gemaakt. In een dergelijke rapportage worden verschillende alternatieve oplossingen aangedragen en worden voor alle alternatieven de effecten beschreven op o.a. verkeer en milieu.

Startnotitie BOSE
De m.e.r.-procedure begint met een startnotitie. Het doel van de startnotitie is het afbakenen van de in de m.e.r. te onderzoeken alternatieven. In de startnotitie wordt een selectie gemaakt van de meest kansrijke oplossingen voor de problemen. Ook wordt aangegeven welke effecten van deze oplossingen in kaart moeten worden gebracht.

Het SRE heeft de startnotitie BOSE (Bereikbaarheid Oostelijk deel van de stadsregio Eindhoven/Helmond) vastgesteld. Deze wordt vanaf 30 september 2002 ter inzage gelegd op het SRE-kantoor en de gemeentehuizen van Eindhoven, Helmond, Mierlo, Nuenen, Geldrop, Laarbeek en Gemert-Bakel. In de gemeente Laarbeek ligt de startnotitie ter inzage in het gemeentehuis aan de Koppelstraat 37 te Beek en Donk. Belanghebbenden kunnen van 30 september tot 28 oktober 2002 tijdens kantooruren het plan inzien en eventueel hun reacties op de plannen bij het SRE kenbaar maken. Tijdens deze inspraakronde heeft het SRE een informatieavond op 7 oktober 2002 in Het Klooster in Nuenen gehad en nu zal er ook een informatieavond plaatsvinden in Laarbeek op 14 oktober in het Ontmoetingscentrum te Beek en Donk.

Tijdens de informatieavond geven de portefeuillehouder Verkeer en Vervoer van het SRE en de opsteller van het plan een toelichting op de gekozen varianten. Aanwezigen kunnen tijdens deze avond op de plannen reageren. Na de presentatie is er de gelegenheid om vragen te stellen aan de deskundigen.

Maandag 14 oktober
Ontmoetingscentrum Beek en Donk
Otterweg 27
Beek en Donk

Ontvangst vanaf 19.45 uur. De presentatie begint om 20.00 uur.
Terug naar boven

Meningokokkenvaccinatie gemist? Inhaaldag op 20 november 2002 De GGD Zuidoost-Brabant heeft de grootschalige
meningokokkenvaccinatiecampagne in de regio met succes afgerond. Het regionale opkomstpercentage bedraagt 82%. In de gemeente Laarbeek zijn er 4.382 kinderen ingeënt. 5.040 kinderen zijn hiertoe opgeroepen. Dat betekent een opkomstpercentage van 86,94%. De GGD benadrukt dat regionaal 10% van de kinderen al eerder ingeënt zouden zijn en dat daarmee een zeer hoge beschermingsgraad is behaald. Voor al diegenen die eerder niet in staat waren om hun vaccinatie te halen, is er een eenmalige inhaaldag gepland. De inhaaldag vindt plaats op woensdagmiddag 20 november 2002 om 14.00 uur op drie locaties, te weten: Best (sporthal Naestenbest), Valkenswaard (sporthal De Belleman) en Helmond (sporthal Veka).

Terug naar boven

---

Menu:

Laarbeek algemeen
Publieksbalie
Bestuur en organisatie
Financiën
Algemene zaken
Plannen en projecten
Nieuws
Verenigingen
Links
Reacties

---

Subpagina's onder de huidige pagina:

Bladbakken
Afvalstoffenheffing en incontinentie
Nieuwe jeugdgemeenteraadsleden gekozen

---