Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

21-10-02

Politie arresteert man met geladen vuurwapen

TETERINGEN: De politie heeft gisteren gisteravond een 42 jarige Bredanaar aangehouden voor bedreiging en het in bezit hebben van een vuurwapen met scherpe patronen. De man was naar aanleiding van problemen in de relatie van zijn zoon aan de deur geweest bij zijn toekomstige schoonfamilie. Daar sloeg hij de ruit van de voordeur in stukken en bedreigde het gezin met een vuurwapen. De politie kon de man kort na de melding in zijn auto aanhouden. In de auto trof de politie een geladen pistool aan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Jongen 19 verdacht van beroving

BREDA: De politie heeft gisteravond een 19 jarige Bredase jongen aangehouden op verdenking van beroving van een 22 jarige plaatsgenoot. Volgens het slachtoffer werd hij gisteravond rond 18.00 uur op het Mgr. Nolensplein door vier jongens van zijn bromfiets en portemonnee beroofd. Aan de hand van het signalementen kon de politie kort erna een 19 jarige Bredanaar aanhouden. Hij is in verzekering gesteld. De politie is op zoek naar de andere drie verdachten die bij de beroving betrokken waren.

Volgens het slachtoffer stond hij rond 18.00 uur met zijn bromfiets op het Mgr. Nolensplein te wachten toen hij door een groepje van vier jongens vanachter werd beetgepakt en vervolgens van zijn bromfiets getrokken. Een van de vier daders pakte vervolgens de portemonnee van het slachtoffer uit zijn achterzak, waarna de daders er met bromfiets en geld vandoor gingen. Volgens het slachtoffer ging het om vier jongens van rond de 20 jaar en met een donker uiterlijk. De politie stelt een nader onderzoek in.

Bron: R.v.Kuik