Nieuwsbericht

maandag, 21 oktober 2002, 14.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Inbraak woning
Alkmaar, zondag 20 oktober 2002. Op zondagmiddag omstreeks 15.25 uur zag een bewoner van de Heilooerdijk te Alkmaar dat een persoon de kasten stond te doorzoeken in een woonhuis in dezelfde straat. De bewoners van het huis waren op dat moment afwezig. De gewaarschuwde politie trof de inbreker niet meer ter plaatse. De man was het pand binnengekomen door een steen door de tuindeur te gooien. Uit het pand worden een GSM, een videorecorder en een fototoestel vermist.

Scheidsrechter mishandeld
Castricum, zondag 20 oktober 2002. Op zondagmiddag omstreeks 15.45 uur werd een 49-jarige man uit Castricum door twee mannen mishandeld op het sportpark aan de Puikman te Castricum. De man had opgetreden als scheidsrechter in de voetbalwedstrijd Vitesse'22 (6) tegen Flamingo's (5). De wedstrijd begon zeer agressief en de scheidsrechter werd door voetballers van Flamingo's meerdere malen uitgescholden. Hiervoor werd een van de spelers van het veld verwijderd. Toen het agressieve gedrag van de spelers ook in de tweede helft voortduurde, besloot de scheids de wedstrijd te staken. Vitesse stond toen al met 6-1 voor. Toen de scheidsrechter na zich te hebben omgekleed uit de kleedkamers kwam werd hij door twee spelers van Flamingo's beetgepakt en vervolgens geschopt en geslagen. De politie stelt een onderzoek in naar de twee spelers.

Brand in het Klaverland
Castricum, zondag 20 oktober 2002. Op zondagmiddag omstreeks 16.50 uur bleek er brand te zijn in een kamer van het Klaverland, woonvorm voor lichamelijk gehandicapten aan de Alkmaarderstraatweg te Castricum. In het pand was het brandalarm afgegaan door rookontwikkeling in een van de kamers. De bewoner van de kamer, een 31-jarige man, kon van zijn kamer worden gehaald. Hij moest worden overgebracht naar het RKZ in Beverwijk. De 15 overige aanwezige bewoners werden tijdelijk ondergebracht in zorgcentrum de Boogaard,. Zij konden omstreeks 21.00 uur weer naar hun eigen kamers terugkeren. Een brandoorzaak kon niet worden aangegeven. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Aanhouding na mishandeling
Alkmaar, zondag 20 oktober 2002. Op zondagavond omstreeks 23.50 uur wilde een 41-jarige Amsterdammer afrekenen bij het benzinestation aan de Kooimeer te Alkmaar, toen een andere klant voordrong in de rij. Toen het slachtoffer hier iets van zei, werd hij aanvankelijk bedreigd. Kort daarop werd hij door drie personen getrapt en geslagen. Doordat een andere klant tussenbeiden kwam, kon erger worden voorkomen. Toen de politie ter plaatse kwam bleken de drie verdachten vertrokken te zijn. Bij een zoektocht in de binnenstad werden de verdachten aangetroffen bij de parkeergarage aan de Dijk. De mannen, 22 en 23 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

NOORDKOP

Alcoholcontrole
Schagen, maandag 21 oktober 2002. Op maandagmorgen omstreeks 02.00 uur werd op de Nieuwstraat te Schagen een 26-jarige man uit Den Oever in een personenauto gecontroleerd. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man blies 930 ugl. Dat is ruim vier maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ugl (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht(. De man kreeg een proces-verbaal. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Bovendien kreeg de man een bekeuring omdat zijn auto niet verzekerd was. De man bleek nog geen jaar geleden een ongeval met zijn auto te hebben gehad. Toen had hij tweeëneenhalf maal het toegestane maximum aan alcohol gebruikt.

Inbraak woning
Tuitjenhorn, maandag 21 oktober 2002. Op maandagmorgen werd tussen 03.00 en 03.45 uur ingebroken in een woning aan de Zwanebloem te Tuitjenhorn. De daders kwamen binnen door gaatjes in een kozijn te boren en vervolgens de raamklinken naar boven te buigen. Uit de woning werden naast twee GSM's en persoonlijke bescheiden ook de autosleutels ontvreemd van een zwarte Lancia Lybra met kenteken 49-FV-SP. De auto bleek ook te zijn weggenomen. Tussen 00.45 en 08.20 uur werd op dezelfde wijze ingebroken in een woning aan 't Skuitje in Tuitjenhorn. Hier werden een GSM en enkele sieraden buitgemaakt.

WESTFRIESLAND

Alcoholcontrole
Enkhuizen, zondag 20 oktober 2002. Op zondagmiddag omstreeks 16.40 uur reed een 57-jarige man uit Enkhuizen in een booster (invalidenvoertuig) over het Spaanse Leger in zijn woonplaats. De man slingerde hevig. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. Van de man werd in eerste instantie gepoogd een ademanalyse af te nemen. Toen dit niet wilde lukken werd overgegaan op een bloedproef. Het bloedmonster is opgestuurd naar het Forensisch Instituut te Rijswijk. Hier zal het alcoholgehalte van het bloed worden vastgesteld.

Inbraak woning

- Hoorn, zondag 20 oktober 2002. Tussen vrijdag 10.00 uur en zondag 18.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de J.P. Coenstraat te Hoorn. De daders kwamen binnen door via een bovenlichtje een raam te openen. Uit de woning werd een breedbeeld TV, een DVD-speler, stereoapparatuur, een antiek horloge en een antiek klokkenstel ontvreemd.

- Hoorn, zondag 20 oktober 2002. Op zondag werd tussen 18.30 en 21.45 uur ingebroken in een woning aan de Lijster in Hoorn. De daders zijn mogelijk binnen gekomen via het keukenraam. Ook uit deze woning wordt een DVD-speler en stereoapparatuur vermist. Daarnaast werden DVD's, CD's en een computer weggenomen.