ESSENT NV
http://www.essent.nl

Michiel Boersma (Shell) toekomstig bestuursvoorzitter Essent

Michiel Boersma (Shell) toekomstig bestuursvoorzitter van Essent

De Raad van Commissarissen van Essent heeft dr.ir. M.A.M. Boersma benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Essent. Het is de bedoeling dat hij ir. W.K. Wiechers, die volgend jaar in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd afscheid neemt van Essent, opvolgt als bestuursvoorzitter. Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in mei 2003 zal de heer Wiechers zijn functie aan hem overdragen.
De heer Boersma zal per 1 januari 2003 met zijn werkzaamheden beginnen.
Met de komst van de heer Boersma en het vertrek van de heren Nieweg (oktober 2002) en Wiechers (mei 2003) krijgt de Raad van Bestuur van Essent, die aanvankelijk bestond uit vier leden, een omvang van drie leden.

De heer Boersma is op dit moment president van Shell Global Solutions in Den Haag, Shell's mondiaal technologiebedrijf dat R&D verricht en technische consultancy levert in de olie-, gas- en chemie industrie en in aanverwante bedrijfstakken. Daarnaast is hij Executive Vice President van het Shell Oil Products Executive Committee in Londen. De Raad van Commissarissen van Essent prijst zich gelukkig met de komst van de heer Boersma en meent met hem een toekomstig voorzitter te hebben aangetrokken die beschikt over:

- een sterk strategisch vermogen

- een grote kennis van de energiemarkt zowel upstream als downstream

- een schat aan internationale ervaring
- directe affiniteit met het handwerk van een retail-organisatie

- en een persoonlijkheid die Essent op succesvolle wijze door de grote uitdagingen van de komende jaren kan leiden. De heer Boersma (1947) is gehuwd en heeft drie kinderen. Hij studeerde chemische technologie aan de Technische Universiteit van Eindhoven, waar hij in 1977 ook promoveerde. Na zijn promotie trad hij in dienst van de Koninklijke Shell Groep, waar hij aanvankelijk vooral in de research en raffinage werkzaam was. In 1993 werd de heer Boersma President Trading and Development van Shell Coal International in Londen. Van 1995 tot 1997 was hij CEO en Algemeen Manager van Shell Companies in Turkije en daarna gedurende ruim een jaar Hoofd Strategische Planning van Shell International Oil Products in Londen. Van september 1998 tot mei 2000 was de heer Boersma CEO van Shell Gas (LPG) in Londen en vanaf mei 2000 tot heden vervult hij zijn huidige functies.

Profiel Essent:
Essent is - met als thuismarkt het zuiden en noordoosten van Nederland
- actief in de sectoren energie, kabel-tv/telecommunicatie en milieu/afval. Essent is in Nederland met 2,5 miljoen klanten marktleider in de energiemarkt en heeft inmiddels ook meerderheidsbelangen in Duitsland en België. Essent is het tweede kabeltv-bedrijf in Nederland en heeft een aandeel van 23 % in de afvalmarkt. De jaaromzet bedroeg in 2001 ruim 6,6 miljard euro. Bij Essent werken 12.000 mensen.


---