Korps: Friesland, plaats: Fryslân 21-10-2002
Politieberichten 21/10 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Nes (gem. Boarnsterhiem): diefstal uit bestelauto Maandag, tussen 04.00 uur en 06.30 uur, werd een bestelbus opengebroken aan de Kleasterwei. Er werden diverse gereedschappen uit de bus gestolen. Onder meer een aantal boormachines, een schaafmachine, een zaagmachine, een handcirkelzaag, een schroefratel en een slijpmachine. Een 56- jarige inwoner van Eastermar deed aangifte van vernieling en diefstal.

Drachten: inbraak auto
Tussen zaterdag en maandagochtend 07.45 uur is er ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond aan de Alferhof. Uit de auto werd een radio/CD speler gestolen. De linkerportier werd met een breekvoorwerp geopend waardoor de portier is ontzet. Een 43- jarige inwoner van Drachten deed aangifte.

Lemmer: politie toezicht
De laatste weken zijn gedurende het weekend en dan met name van zaterdag op zondag meer politiemensen (6) zichtbaar op straat aanwezig in het uitgangscentrum van Lemmer. Het bleek dat na sluitingsuur van de horecagelegenheden het vaak onrustig was in het centrum. Dit uitte zich in verschillende vormen, zoals vernielingen, alcoholgebruik op de openbare weg, wildplassen en het rijden onder invloed. De politie treedt hier nu strenger tegen op en zal dit ook de komende weken blijven doen. Ook het beledigen van politiemensen wordt met een proces-verbaal bestraft. Horecageweld en alles wat daarmee samenhangt, kent een hoge prioriteit. De verdachten zullen worden aangehouden. Het afgelopen weekend werden 9 mensen aangehouden (o.a, gebruik alcohol op straat/ rijden onder invloed/ wildplassen en belediging van politiepersoneel). Op deze manier hoopt de politie een stuk duidelijkheid te verschaffen met als uiteindelijke doel te komen tot een veilig en gezellig uitgaansleven in Lemmer. De komende weken zal dit beleid worden voortgezet.

Leeuwarden: inbraak woning
Afgelopen nacht werd ingebroken in een woning aan de Accamastraat. Door verbreking van een keukenraam kwam men binnen. De bewoners lagen boven te slapen. Uit de woning werden een televisie, een videorecorder, een dvd-speler en een sleutelbos weggenomen. De 28-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Akkrum: inbraak woning
Van zondag op maandag werd, terwijl de bewoners lagen te slapen, ingebroken in een woning aan de Griene Eker. Via vernieling van een Wc-raampje kwam men binnen. Uit de woning werd geld (ruim honderd Euro), 2 gsm`s en een nieuwe fiets, merk Union Sphinx, kleur blauw, weggenomen. De 45-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Akkrum: inbraak winkel
Afgelopen nacht werd ingebroken in een winkel aan de Buorren. Het slot van de toegangsdeur werd vernield. Eenmaal binnen werd de kassa, waarin geen geld zat, vernield. Uit de winkel werd niets weggenomen. De schade bedroeg ongeveer 250.-. De eigenaresse, een 48-jarige inwoonster van Akkrum, heeft aangifte gedaan.

Drachten: inbraak bedrijf
Afgelopen nacht werd ingebroken in een bedrijf aan de Noorderdwarsvaart. Hoe men het bedrijfspand precies in binnengekomen, is nog niet duidelijk. Uit het pand werd een aanzienlijke hoeveelheid gereedschap weggenomen. De waarde van het ontvreemde is niet bekend. Een medewerker van het bedrijf, 40-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272