Dienstenbond CNV

Roosters Fresh-express Lekkerland
21-10-2002

Enkele jaren geleden hebben wij uitgebreid overleg gehad met de leiding van Lekkerland over de werktijden van de chauffeurs van de Fresh-express.
In de afgelopen anderhalf jaar is gebleken dat dit rooster, waar Lekkerland in eerste instantie zo voor 'gevochten' heeft, niet voldoet aan de verwachtingen van Lekkerland.
Daarbij loopt het bedrijf er tegenaan dat er verhoudingsgewijs veel wordt overgewerkt terwijl men aan de andere kant met enige regelmaat met 'leegloop'-uren zit (dat zijn uren die wel moeten worden betaald conform contract, maar waarop er geen werkaanbod is).

Daarom heeft Lekkerland een projectgroep in het leven geroepen om te kijken of er nieuwe roosters kunnen worden gemaakt, die voldoen aan de wens van Lekkerland om het overwerk en de kosten te beperken en anderzijds voldoet aan de wens van de chauffeurs inzake loon en vrije tijd.

Wij hebben hierover alweer een tijd geleden gesproken met Lekkerland. Dat was een week voordat er in de verschillende DC's van Lekkerland bijeenkomsten plaatsvonden met de betrokken chauffeurs. De werknemers waar het om gaat, zijn wat dat betreft al helemaal op de hoogte.

Naar aanleiding van die bijeenkomsten zijn er nieuwe ideeën naar voren gekomen, die op dit moment door de projectgroep worden uitgewerkt.

Oorspronkelijk stond er een vervolgafspraak met Lekkerland gepland voor 17 september jl., maar om de tijd te hebben om de nieuwe ideeën ook goed uit te werken en mee te nemen in het overleg, is de afspraak tussen bonden en directie verzet. Er is een nieuwe afspraak gepland voor maandag 11 november a.s. Wij zullen u zo snel mogelijk nadien informeren over de uitkomsten.

Als er informatie is, die van belang is voor het overleg, wilt u ons daarvan dan zo snel mogelijk op de hoogte stellen? U kunt daarvoor bellen met het districtskantoor van CNV Dienstenbond in Apeldoorn, Aletta Bulsink.

In ieder geval hoort u na 11 november meer van ons.