Gemeente Almere

Ing. R.R. Hagen tijdelijk brandweercommandant van brandweer Almere

Ing. R.R. (René) Hagen (43) wordt de komende zes maanden interim commandant bij de Almeerse brandweer. Dit heeft burgemeester Hans Ouwerkerk vandaag in Almere bekend gemaakt. Hagen is de opvolger van S.T.M. (Bas) van Riel die anderhalve week geleden zijn functie ter beschikking stelde. Aanleiding voor Van Riel waren de gebeurtenissen rondom het verdrinkingsongeval in het Weerwater op 3 september jl. en de gevolgen daarvan voor de Almeerse brandweer.

Hagen is op dit moment tweede man en directeur afdeling Expertise en Onderzoek bij het Nederlands Instituut voor Brandweer en Rampenbestrijding (Nibra). De in Almere wonende Hagen zal voor plm. 2,5 dagen per week aan de Almeerse brandweer verbonden zijn. Hij neemt de volledige taken als brandweercommandant op zich. In overleg met de plaatsvervangend commandant Michiel Verlinden worden afspraken gemaakt over taakverdeling.

Over de invulling van de regionale commandantfunctie wordt nog met de diverse partners gesproken.

Het hoofd van de Inspectie Openbare Orde en Veiligheid, die op verzoek van burgemeester Ouwerkerk een second opinion heeft gegeven over het interne brandweeronderzoek dat begin deze maand is verschenen, heeft vandaag in een brief aan de burgemeester geadviseerd aanvullend onderzoek te doen. Hierdoor kan er meer duidelijkheid ontstaan over het verloop van de reddingsactie.

Dat advies neemt Ouwerkerk over. De burgemeester wil echter eerst de uitkomsten van het strafrechtelijk onderzoek van het Openbaar Ministerie afwachten. Het OM heeft namelijk een breder onderzoek ingesteld dan de brandweer; het OM heeft ook de rol van andere hulpverleners en omstanders meegenomen. Het OM verwacht binnen drie weken uitsluitsel te kunnen geven.

In de tussentijd worden betrokkenen in de gelegenheid gesteld aanvullende vragen te stellen. Die vragen en de door het OM vrij te geven feitenmateriaal en getuigenverklaringen kunnen dan in het onafhankelijk vervolgonderzoek, uitgevoerd door een extern bureau, worden meegenomen. Daarmee wordt ook voorkomen dat getuigen/betrokkenen twee keer over hetzelfde worden bevraagd.

Kort CV interim commandant Brandweer Almere

Naam : Ing. R.R. Hagen MPA (MPA = Master of Public Administration)

Voornaam : René

Geboorteplaats : Bussum

Leeftijd : 43 jaar

Burgerlijke staat : gehuwd

Voorheen werkzaam geweest bij
:

1978
vrijwillige Brandweer Bussum - brandwacht en brandweerduiker

1985
Regionale Brandweer Midden Holland - hoofd afdeling Preventie en Gevaarlijke Stoffen

1991
Brandweer Den Haag - hoofd afdeling Preventie en vanaf 1994 als sectormanager

1997
Brandweer Amsterdam - hoofd afdeling Preventie, techniek en onderzoek

2000
NIBRA thans als interim directeur en hoofd afdeling Expertise en onderzoek terug naar navigatie elementen

naar boven ^
---

HOMEPAGE | ACTUEEL | ZOEKEN | INHOUD | LANGUAGE | REAGEREN |SITE INFO reageer op deze pagina | print deze pagina

Snel zoeken: ____________________ Zoek !

Deze pagina is bijgewerkt op: 21-10-2002 17:40:12 Copyright © 2002 gemeente Almere. Alle rechten voorbehouden (Disclaimer).
URL huidige pagina: Http://www.almere.nl/smartsite.dws?id= 5251