Oad reizen


LAATSTE NIEUWS Nieuws archief


* Holten, 21 oktober 2002
Negatief reisadvies Bali
Het Calamiteitenfonds heeft vanmiddag in overleg met het Ministerie van Buitenlandse zaken besloten voor Indonesië een negatief reisadvies uit te vaardigen. In de afgelopen dagen zijn de meeste Europese overheden reizen naar Indonesië gaan afraden. Mede op basis daarvan geeft de Calamiteitencommissie het negatief advies af voor geheel Indonesië. Dit reisadvies geldt met ingang van heden tot en met woensdag 13 november 2002. Uiteraard kan er nog steeds zonder garantie van het Calamiteitenfonds naar Indonesië worden gereisd. Reizen die reeds aangevangen zijn kunnen, mede gezien het advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, worden voortgezet. De Calamiteitencommissie zal op 11 november 2002, of zoveel eerder als noodzakelijk, opnieuw over de situatie in Indonesië vergaderen.
Annuleren
Alle reizen die tussen 21 oktober 14:00 uur en 14 november 2002 zouden aanvangen, mogen op basis van bovenstaand advies kosteloos geannuleerd worden. Reizigers dienen zich daartoe bij hun reisagent te melden die inmiddels door Oad benaderd is. Oad Reizen stelt alles in het werk om haar klanten een passend alternatief naar andere bestemmingen te bieden.
Reizigers die ondanks het negatieve reisadvies besluiten af te reizen naar Indonesië vallen niet onder de dekking van het Calamiteitenfonds. Reizigers dienen in het laatste voorbeeld een 'vrijwaringsverklaring' te ondertekenen.
Reizigers in Indonesië
De Calamiteitencommissie heeft tezamen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken tegelijkertijd geen aanleiding gezien tot repatrieëring van in Indonesië verblijvende reizigers. "Er is geen acute aanleiding hiertoe over te gaan", aldus de Calamiteitencommissie. Oad Reizen zal de reizigers die in Indonesië verblijven en verkiezen naar Nederland terug te keren, vanzelfsprekend hierin assisteren. De mogelijke kosten hiervan zijn evenwel voor eigen rekening.

* Holten, 18 oktober 2002
Negatief reisadvies Bali beperkt tot Kuta Beach Na de aanslagen op Bali van 12 oktober j.l. is een negatief reisadvies afgekondigd voor Kuta Beach, de plaats waar de aanslag heeft plaatsgevonden. Het negatief reisadvies geldt voorlopig tot en met 21 oktober a.s.
Omdat Oad geen hotelaccommodaties in Kuta Beach aanbiedt, betekent dit dat de op Bali aanwezige gasten op de geplande terugreisdatum zullen terugkeren en dat alle passagiers die geboekt staan ook normaal kunnen vertrekken.
Voor klanten die desalniettemin besluiten hun geboekte reis naar Indonesië te annuleren of om te boeken heeft Oad de boekings- en/of annuleringsvoorwaarden versoepeld. Oad verwijst de betreffende klanten hiervoor naar de reisbureaus, die over de voorwaarden zijn geïnformeerd.

* Holten, 14 oktober 2002
Geen slachtoffers onder Oad-hotelgasten
NEGATIEF REISADVIES BALI GROTENDEELS OPGEHEVEN Het na de aanslagen van zaterdag jl. ingestelde tijdelijke negatieve reisadvies voor Bali wordt met ingang van 15 oktober grotendeels opgeheven. Het reisadvies blijft slechts beperkt tot Kuta Beach, de badplaats waar de aanslag plaatsvond en geldt tot en met 21 oktober a.s.
Omdat Oad geen gasten heeft die in Kuta Beach verblijven, betekent dit volgens Oad-directeur G.W. Boven, dat de op Bali aanwezige gasten op de geplande terugreisdatum zullen terugkeren en dat alle passagiers die vanaf morgen geboekt stonden ook normaal kunnen vertrekken. Uit de rapportage van de op het eiland aanwezige Oad-reisleiding en de Nederlandse agent blijkt volgens Boven dat de situatie ter plaatse momenteel rustig is. Onder de 615 hotelgasten van reisorganisatie Oad Reizen zijn bij de terreuraanslag geen dodelijke slachtoffers gevallen. Evenmin worden Oad-gasten vermist. Twee gasten van de Holtense reisorganisatie, die in Nederland marktleider is in reizen naar Indonesië, raakten lichtgewond, maar zijn na behandeling weer teruggekeerd naar hun hotel.
Met alle op het eiland aanwezige hotelgasten heeft Oad inmiddels op één of andere wijze contact gehad. Over een aantal rugzakpassagiers die alleen met Oad naar Bali zijn gevlogen en er geen hotel boekten, bestaat geen duidelijkheid. Volgens Oad-topman Boven is dat een gevolg van het feit dat deze toeristen het eiland geheel op eigen gelegenheid bezoeken en derhalve door de ter plaatse aanwezige reisleiding van Oad niet te traceren zijn. Ruim 100 passagiers die gisteren en vandaag naar Bali zouden vertrekken, zijn door Oad ingelicht dat hun reis als het gevolg van negatieve reisadvies, dat tijdelijk (tot dinsdag 15 oktober) voor geheel Bali geldt, geen doorgang kan vinden.
* Op de Oad Reismarkt,
die voorlopig gepland staat op zondag 26 januari 2003, krijgt u extra informatie over vele Oad-bestemmingen waaronder Europese en verre bestemmingen. Sommige van de vakantielanden leert u aan de hand van video- en diapresentaties alvast kennen. Bovendien kunt u vragen stellen aan onze product managers en reisleiders. Over de locatie waar de Oad Reismarkt zal plaatsvinden, hopen wij u op deze plek zo spoedig mogelijk te kunnen informeren. Bezoek daarom regelmatig www.oad.nl