Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 21-10-2002 2e persbericht van maandag 21 oktober 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietsendief gepakt
Een man van 34 uit Eindhoven is maandagochtend kort voor 12.00 uur aangehouden omdat hij een fiets wilde stelen. Dat gebeurde op de parkeerplaats van het Catharinaziekenhuis. De man was betrapt door twee beveiligingsmedewerkers van het ziekenhuis toen hij bezig was het slot van de fiets open te knippen.

Eindhoven: Beroving
Zondagmorgen rond 2.40 uur is een 26-jarige fietser uit Eindhoven slachtoffer geworden van een beroving. Hij fietste op de Marathonloop richting Vijfkamplaan. Twee brommers kwamen naast hem rijden en dwongen de fietser het voetpad op te fietsen. Een van de bestuurders riep naar de Eindhovenaar dat zij nog geld van hem te goed hadden. Vervolgens blokkeerden zij de weg en dwongen de fietser te stoppen. Het slachtoffer gaf daarop 2 briefjes van 10 Euro aan één van de bestuurders en fietste snel weg.

Eindhoven: Inbraak in winkel
Tussen zaterdagavond 18.00 en maandagmorgen 7.30 uur is ingebroken in een winkel aan de Kruisstraat. Het rolluik is geforceerd en de buitendeur opengebroken. In het pand is een kluis opengebroken. Uit de winkel verdween een grote hoeveelheid sigaretten en geld; de waarde is nog onbekend.

Helmond: Dronken bromfietster aangehouden
Een vrouw van 50 uit Helmond is maandagmiddag aangehouden omdat ze dronken op een bromfiets zat en zo een aanrijding veroorzaakte. Rond 13.30 uur kwam de melding binnen dat er op de Vossenbeemd een brommer achterop een auto was gebotst. Toen de politie daar aankwam, bleek de vrouw met haar brommer weer weggereden te zijn. Een paar honderd meter verderop was ze toch gestopt. Omdat ze teveel had gedronken, kreeg ze een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal.

Casteren: Gewonden bij ongeval
Bij een aanrijding tussen twee autos op de kruising Kranenberg/Westelbeersedijk/De Gagelvelden zijn twee mensen gewond geraakt. De bestuurster van één van de autos, een vrouw van 28 uit Netersel, is naar het MMC in Veldhoven gebracht met een gebroken been. De inzittende van de andere auto, een man van 68 uit Casteren, is naar het MMC in Eindhoven gebracht; hij had last van zijn borst. De auto waarin hij zat, werd bestuurd door een vrouw van 65 uit Casteren. Het ongeval gebeurde maandagochtend rond 11.00 uur; de toedracht ervan is nog niet duidelijk.

Best: Graffiti
Bij de politie in Best is de afgelopen dagen een aantal meldingen binnengekomen van bekladding met rode verf. De poort en de schuur van een woning aan de Vogelkers waren het doelwit, net zoals een aantal autos in de omgeving van de Moseik.

Veldhoven: Computers weg bij inbraak
Bij een inbraak in een bedrijf aan de Run zijn drie computers weggehaald. Dat is gebeurd tussen vrijdagmiddag 17.30 uur en zondagavond 20.00 uur. Om in het bedrijf te kunnen komen, is een grote ruit kapot gegooid.

Veldhoven: Geld weg na inbraak
Bij een inbraak in een bedrijf aan de Run is een nog onbekende hoeveelheid geld weggehaald. Dat is gebeurd tussen zaterdagmiddag 17.00 uur en maandagochtend 7.30 uur. In het dak van het bedrijf is een gat gemaakt, waarna de daders naar een ruimte zijn gegaan waarin een kluis stond. Die is opengebroken, en het geld is eruit gehaald.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Op de Kromstraat is maandagmiddag van 13.40 tot 14.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Er werden 494 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 19 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 69 km/u, waar 50 km/u is toegestaan.

Westerhoven: Kassa met inhoud weg
Maandagochtend tussen 6.00 en 8.30 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Kerkstraat. Een ruit van de voordeur werd ingeslagen, waarna de kassa met inhoud werd meegenomen. Er zat voor ongeveer 40 Euro aan kleingeld in.