Dienstenbond CNV

Overleg met CRH en ESHA over Ecotherm
21-10-2002

In de afgelopen week heeft CNV Dienstenbond overleg gevoerd met de heer Verburg, directeur van CRH, naar aanleiding van de melding van CRH en ESHA aan CNV Dienstenbond over de aandelentransactie die begin oktober gepland stond.
CNV Dienstenbond betreurt het dat zij pas een dag voordat een en ander zou plaatsvinden hierover kort per fax werd geïnformeerd. Daardoor kwam het overleg enigszins als mosterd na de maaltijd, maar het leek ons toch van voldoende belang om dit overleg wel te laten plaatsvinden.
CRH was natuurlijk al voor de helft eigenaar van Ecotherm, dus in die zin is het geen onbekende.

De heer Verburg heeft ons meegedeeld dat de aandelentransactie werd veroorzaakt door het feit dat Ecotherm niet meer behoorde tot de core-business van ESHA, terwijl CRH zich juist meer wil richten op de activiteiten in de isolatie-industrie/handel. Voor Ecotherm betekent dit dat er meer ruimte gemaakt wordt voor investeringen.

Aan de CNV Dienstenbond is meegedeeld dat de transactie en het doen van nieuwe investeringen geen nadelige gevolgen zullen hebben voor de vaste medewerkers. Voor 12 inleenkrachten die werkzaam zijn in Winterswijk, komt de werkgelegenheid nadat de twee productielijnen vervangen zijn door één nieuwe, wel op de tocht te staan. Dit zal echter niet plaatsvinden voor de zomer van 2003. Voor de vaste medewerkers verandert er niets.

U bent inmiddels ongetwijfeld al geïnformeerd door de Ondernemingsraad en/of door uw eigen directie.
Toch leek het ons goed dat u ook nog een berichtje kreeg van uw vakbond, zodat u weet dat wij ook zijn geïnformeerd en dat contacten zijn gelegd met de bedrijfsleiding. Als het nodig mocht zijn, dan kunnen wij snel contact hebben met het bedrijf en dat werkt over het algemeen beter dan dat je elkaar niet kent.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Aletta Bulsink, bestuurder bij CNV Dienstenbond in Apeldoorn.