Dienstenbond CNV

Samenwerking Fruitmasters/Greenery
21-10-2002

CNV Dienstenbond is geïnformeerd door de directies van de Greenery en Fruitmasters over de voorgenomen samenwerking tussen beide bedrijven op het gebied van het fruit. Wij hebben begrepen dat de samenwerking betrekking heeft op de buitendienst en het aanbod van fruit. Er is nog onvoldoende bekend over de verdere invulling en de gevolgen daarvan voor de werknemers. Wel is ons meegedeeld dat de plaats waar de nieuwe samenwerking zal worden uitgevoerd in Geldermalsen zal zijn.

Bij Fruitmasters worden er geen directe gevolgen verwacht voor de werkgelegenheid. Omdat ook de locatie waar gewerkt wordt, niet wijzigt, lijkt er wat dat aangaat weinig te veranderen. Toch zal er over een aantal zaken op korte termijn overlegd moeten worden. Daarbij gaat het o.a. om:

- de gevolgen voor de betrokken medewerkers bij de Greenery (in ieder geval compensatie van de extra kosten in verband met reizen, waaronder reistijd)

- de gevolgen voor de medezeggenschap (komt er een OR? Hoe verhoudt deze zich tot de OR van Fruitmasters en die van de Greenery?)
- gevolgen voor de arbeidsvoorwaarden (Greenery heeft een eigen CAO, Fruitmasters valt onder de CAO voor de Tuinbouwveilingen)
- gevolgen voor de werkgelegenheid op korte en lange termijn
- gevolgen voor de functie-inhoud van betrokken medewerkers (scholing nodig?).

De directie heeft ons te kennen gegeven dat zij op dit moment ook nog geen antwoorden op deze vragen heeft. CNV Dienstenbond heeft al gezegd dat daar zeer binnenkort wel over gesproken moet gaan worden om de gevolgen van een en ander zo goed mogelijk te regelen.

Zodra wij meer weten en zodra er een afspraak is gepland, hoort u meer van ons.
Karin Baelemans, Eindhoven
Aletta Bulsink, Apeldoorn