Ten Hagen & Stam


Datum 25-okt-2002

Titel ICT Bibliotheek 12

Onderwerp- gebied ICT Breed

Product / Event Boek
ICT Bibliotheek deel 12 Den Haag, 21 oktober 2002

Nu de hype rondom e-business voorbij is, lijkt de tijd gekomen om op realistische wijze na te gaan denken over de voordelen die e-technologie kan opleveren. Met een open oog voor de mogelijkheden die e-toepassingen kunnen bieden, maar ook met inzicht in de gevolgen daarvan voor de processen en mensen in de organisatie. Het daadwerkelijk realiseren van de voordelen van e-technologie brengt ingrijpende veranderingen in de organisatie met zich mee. Zeker bij grootschalige projecten gaat het in feite om herontwerp van bestaande processen. Om een proces dus dat ongetwijfeld veel emotie op zal roepen en dat niet alleen vanuit een rationeel standpunt bekeken kan worden. Managementteams doen er daarom goed aan een dergelijk proces vooraf goed te overdenken.

Ten Hagen & Stam geeft een boekenserie uit, ICT-bibliotheek, die op het oplossen van besturingsvraagstukken vanuit de ICT-praktijk is gericht. In deze reeks verscheen deel 12, Essays over de essenties van e-business van PA Consulting Group.

In dit boek beschrijven de auteurs door middel van negen korte essays de voordelen en implicaties van de toepassing van e-technologie. De essays, geschreven op basis van een groot aantal interviews met managers uit het Nederlands bedrijfsleven, bieden de mogelijkheid om snel een gemeenschappelijk denkkader voor een gestructureerde discussie op te kunnen bouwen. De traditionele grenzen in werken en samenwerken die door toepassing van e-technologie worden doorbroken vormen daarbij het vertrekpunt. De onderwerpen die in Essays over de essenties van e-business aan bod komen, zijn:
e-innovatie, e-procurement, e-supply chain, Customer Relationship Management, e-HRM, e-finance en de technische aspecten van e-business.

De auteurs zijn allen werkzaam bij PA Consulting Group, een internationaal opererend organisatieadviesbureau met ruim 4000 medewerkers in 20 landen.

Noot aan de redactie:

Titel : Essays over de essenties van e-business Auteur : PA Consulting Group, onder redactie van drs. J.J.L. Lourens, ir. N.E.M. Stet en drs. E.P.N. Kock
ISBN : 90 440 0532 4
Aantal pagina's : 204
Prijs : 29,- (exclusief BTW)
Verschenen : 19 september 2002
Uitgeverij : ten Hagen & Stam BV

Product / Event c.brouwer@wkths.nl
Present-Exemplaar tenhagenstam@artifexsupport.com