Rosoboronexport presenteert Russische marinesystemen

Rosoboronexport presenteert geavanceerde Russische marinesystemen op EURONAVAL 2002

Moskou Het Russische staatsbedrijf voor wapenexport, Rosoboronexport, geeft een uitgebreide presentatie van Russische marinesystemen op de EURONAVAL 2002 show in Le Bourget, Frankrijk op 21-25 oktober.

In het Russische paviljoen worden door 30 bedrijven geavanceerde systemen tentoongesteld voor kustoperaties, het beveiligen van zeegrenzen en wateren nabij havens en marinebases, en het bestrijden van smokkelen, terrorisme en zeepiraterij.

Rosoboronexport presenteert specifiek de multifunctionele onderzeeërs Amur-1650 en Amur-950 (middelgrote waterverplaatsing) en Piranha (kleine waterverplaatsing).

Deze boten bieden verbeterde manoeuvreerbaarheid in ondiep water en nauwe zee-engten, krachtige en veelzijdige wapens, gevechtsautonomie en verbeterde camouflage en overlevingsvermogen.

Op EURONAVAL 2002 worden verschillende projecten met schepen van Russische makelij tentoongesteld, van torpedobootjagers tot patrouilleschepen. Hieronder vallen o.a. de universele fregatten Korsar en Gepard, het fregat Project 11356, aanvals-ASWs, patrouillekorvetten en raketpatrouilleboten.

Gepresenteerde hovercrafts zijn o.a. het Bora hogesnelheidsschip met luchtafweer en een krachtig geleideraketsysteem, dat raketsalvos tegen schepen produceert vergelijkbaar met een project 956E torpedobootjager of landingsboten Zubr en Murena-E.

Rosoboronexport biedt een overzicht van de nieuwe raket- en artilleriesystemen die aan boord tegen onderzeeboten, schepen en vliegtuigen worden ingezet. Deze systemen worden gekenmerkt door hoge productiviteit, nauwkeurigheid, gevechtsoverleving en betrouwbaarheid.

De pronkstukken hier zijn systemen voor zware supersonische raketten van het type Moskit en Yakhont. De Moskitraket dringt door in alle bestaande lucht/raketafweersystemen van schepen, en kan alle grote doelwitten op zee vernietigen.

Tevens wordt in het Russische paviljoen het lichtere (en goedkopere) Uran raketsysteem voor afweer tegen schepen getoond, en de korte-afstands raket/geweersystemen Shturm-Ataka en Vikhr-K.

Getoonde luchtverdedigingssystemen voor gebruik op schepen zijn o.a. raketsystemen Klinok en Shtil-1 voor luchtafweer, raket/geweersysteem Kashtan voor luchtafweer, en luchtafweersysteem Palma met Sosna-R hypersonische SAMs voor aanvallen op kleine doelen in de lucht, op het wateroppervlak en op het land.

Andere tentoongestelde systemen zijn o.a. torpedos; helikopters aan boord van schepen; doeldetectiesystemen voor boven en onder het wateroppervlak en in de lucht; gevechtsbeheersystemen en kustraket- en artilleriesystemen.

Naast marineapparatuur biedt Rosoboronexport potentiële klanten ook volledige oplossingen voor zeedefensie aangepast op hun financieel profiel.

Hieronder valt ook aanpassen van oorlogsschepen en, indien nodig, integreren met subsystemen van andere nationale afkomst.

Als onderdeel van EURONAVAL 2002 presenteert Rosoboronexport tevens de eerste internationale maritieme verdedigingsshow (IMDS 2003) die 25-29 juni plaatsvindt in St. Petersburg, Rusland. Deze show wordt de grootste tentoonstelling ooit van Russische marineapparatuur.

Contactpersoon: Persdienst van Rosoboronexport, Moskou, +7-095-201-99-15, of fax +7-095-202-73-00.

21 okt 02 09:30