Politie Hollands Midden


Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 21 oktober 2002
·

Vechtpartij na voetbalwedstrijd Noordwijk
Op zaterdag 19 oktober omstreeks 16.50 uur ontstond er na een voetbalwedstrijd aan de Duinwetering een vechtpartij. Nadat een opstootje op het veld tussen spelers was gesust ontstond enige tijd later een vechtpartij op de tribune. Omstanders en stuwards haalden de jongeren uit elkaar waarna de rust wederkeerde. De politie hield een 20-jarige Leidenaar aan voor mishandeling van een 19-jarige Noordwijker. De Noordwijker kreeg een kopstoot. De Noordwijker heeft aangifte gedaan.

Verkeersongeval Noordwijk
Bij een verkeersongeval op zaterdag 19 oktober omstreeks 09.20 uur raakten een 48-jarige automobiliste en een 51-jarige automobilist, beiden uit Noordwijk, betrokken. De automobilist reed over de N206 in de richting van Katwijk. Ter hoogte van de Beeklaan/Herenweg raakte zijn voertuig vermoedelijk door een hagelbui in de slip. Hierdoor reed hij met de linkerzijkant tegen de achterzijde van het voertuig van de automobiliste. Beide bestuurders en een 49-jarige vrouw uit Noordwijk, inzittende van de automobiliste, werden met nekklachten overgebracht naar het LUMC en het Rijnlandziekenhuis.

Dronken fietser Noordwijk
Op zondag 20 oktober om 15.30 uur kreeg de politie de melding dat er op de Randweg in Noordwijk een dronken fietser tegen een geparkeerde auto was aangereden. De auto had door deze aanrijding lichte schade opgelopen aan de linker voorzijde. Agenten hebben ter plaatse de 39-jarige fietser afkomstig uit Polen aangehouden en overgebracht naar het bureau.De zichtbaar dronken verdachte werd op het bureau gevorderd te blazen op het ademanalyse apparaat. Dit weigerde de verdachte. Van de aanrijding wordt een registratieset opgemaakt. Van de weigering wordt proces-verbaal opgemaakt. De verdachte is ter ontnuchtering ingesloten en zal maandagochtend 21 oktober worden overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Verkeersongeval Sassenheim
Bij een verkeersongeval op zaterdag 21 oktober omstreeks 15.00 uur raakten een 28-jarige automobilist uit Katwijk en een 57-jarige automobiliste uit Sassenheim betrokken. De Katwijker reed over de Van Pallandtweg in de richting van Sassenheim en zag te laat dat het verkeer voor hem afremde. De Katwijker week uit naar links en kwam op de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer waar op dat moment de Sassenheimse reed. Een aanrijding was het gevolg. Beide bestuurders werden voor controle overgebracht naar het LUMC.

Slingerend rijgedrag Oegstgeest
Erg slingerend rijgedrag attendeerde de politie op 20 oktober om 02.40 uur op het feit dat de bestuurder van een personenauto wel eens iets teveel gedronken zou kunnen hebben. De automobilist werd op de A-44 gesignaleerd door de politie. Na een lange achtervolging kon de man uiteindelijk tot stilstand worden gedwongen op de Abstpoelweg in Oegstgeest. Toen hij uit de auto stapte was direct zichtbaar dat hij onvast ter been was. Hij moest mee naar het bureau. Daar blies hij 885 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd, hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Poging inbraak Leiden
De politie heeft op zondag 20 oktober omstreeks 00.45 uur een 39-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van poging inbraak in een bedrijf aan de Haarlemmerstraat. De politie kreeg even voor de aanhouding een melding van de poging en een signalement van de verdachte. Agenten konden de verdachte op de Kaasmarkt aanhouden. De verdachte zou bij het bedrijf geprobeerd hebben een rolluik te openen.

Inbreker aangehouden Leiden
Op zondag 20 oktober om 05.00 uur heeft de Politie Hollands Midden een 30-jarige man uit Zoeterwoude-dorp aangehouden voor een poging diefstal fiets uit een winkel op de Hogewoerd in Leiden. De verdachte had kort daarvoor een ruit van een opslagruimte van de winkel ingegooid om volgens eigen zeggen een fiets weg te nemen.Volgens de verdachte was zijn eigen fiets gestolen en wilde hij daarom een andere wegnemen. De politie heeft de verdachte aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na verhoor en het opmaken van proces-verbaal is de verdachte in de loop van de zondagochtend in vrijheid gesteld.

Verkeersongeval met letsel Leiden
Op zondag 20 oktober om 09.30 uur kreeg de politie de melding van een verkeersongeval met letsel op de Steenschuur in Leiden. Een 51-jarige automobilist uit Katwijk stond geparkeerd op de Steenschuur en reed met zijn personenauto weg uit het parkeervak de rijbaan van de Steenschuur op. Bij deze manoeuvre liet hij de van links komende 61-jarige automobilist uit Ter Aar niet voor gaan. Een aanrijding was het gevolg. Door de aanrijding werd de 51-jarige automobilist uit Katwijk met zijn auto tegen een aldaar aanwezige container aangeduwd. De man liep hierdoor een hoofdwond op en is naar het LUMC gebracht voor behandeling. De politie heeft een registratieset opgemaakt.

Beroving Leiden
Op zondag 20 oktober om 10.30 uur is er een poging gedaan een 16-jarige jongen uit Oegstgeest op de Rijnsburgerweg in Leiden van zijn brommer te beroven. De jongen reed op zijn brommer op de Rijnsburgerweg ter hoogte van het Posthof toen ongeveer zeven jongens de weg blokkeerden.Het groepje daders probeerde de brommer van de jongen af te pakken. Toen de jongen zich verzette tegen de diefstal kreeg hij een aantal klappen in zijn gezicht van de nog onbekende daders. Tijdens de vechtpartij kon de jongen zich losrukken en met zijn bromfiets er vandoor gaan. De jongen heeft aangifte gedaan bij de Politie Hollands Midden. De politie stelt een onderzoek in.

Rijden onder invloed Leiden
Op zaterdag 19 oktober om 02.30 uur zagen surveillerende agenten een auto achteruit rijden op de Hooigracht. De aandacht van de agenten werd getrokken doordat ook het inparkeren op de Nieuwsteeg de automobilist niet lukte.De 30-jarige automobilist afkomstig uit Leiden werd door de agenten op de Nieuwsteeg gecontroleerd op alcohol. De man blies een A-indicatie. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij 335 Ug/l. blies op het ademanalyseapparaat. De man naast een proces-verbaal een rijverbod van twee uur gekregen.

Fietser aangereden Leiden
Op zondag 20 oktober om 15.30 uur kreeg de politie de melding van een verkeersongeval met letsel op de Willem de Zwijgerlaan in Leiden. Ter plaatse bleek dat een 43-jarige vrouw uit Leiden met haar auto aan kwam rijden op de kruising Willem de Zwijgerlaan/ Floris Versterlaan in Leiden. De verkeerslichten op de kruising stonden op oranje knipperlicht. De automobiliste verleende op de kruising geen voorrang aan de voor haar van links komende 70-jarige vrouwelijke fietser uit Leiderdorp. De fietser werd door de automobiliste geschept en kwam gewond op het wegdek neer. De vrouw is met ernstige verwondingen overgebracht naar het LUMC. De technische verkeersdienst is ter plaatse geweest en heeft een onderzoek ingesteld.

Aanrijding onder invloed Leiden
De politie hield op vrijdag 18 oktober rond 19.50 uur op de Vondellaan een 43-jarige automobiliste uit Leiden aan. De vrouw was met haar auto tegen een verkeerspaal gereden. Vermoedelijk was zij onder invloed van alcoholhoudende drank. Aan het bureau onderging de verdachte een ademanalyse. De uitslag daarvan was 850 ug/l. Boven de limiet van 220 ug/l. De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen haar op.

Gewapende overval Voorschoten
Een nog onbekende man overviel op vrijdag 18 oktober rond 20.35 uur een drankenhandel aan het Johannes Vermeerplantsoen. Bij de overval maakte hij een nog onbekend geldbedrag buit. De overvaller deed zich in 1e instantie in de zaak voor als klant. Bij het afrekenen ontpopte hij zich als overvaller. Hij bedreigde de 62-jarige eigenaar met een wapen en eiste geld van hem. De eigenaar verzette zich daartegen en probeerde de overvaller daarop beet te pakken. Bij de korte worsteling die daarop ontstond werd de eigenaar met vermoedelijk het wapen van de overvaller op zijn hoofd geslagen. Dit veroorzaakte een lichte hoofdwond. Hij zocht daarop een goed heenkomen naar de woonruimte achter de winkel. Even later bleek de overvaller te zijn vertrokken met een uit de kassa weggenomen onbekend geldbedrag. De politie stelde een uitgebreid buurt- en technisch onderzoek in. Tot op heden heeft dit nog niet tot resultaat geleid. De politie zet haar onderzoek voort.

Kop-staart-aanrijding Woubrugge
Een 19-jarige automobilist uit Waddinxveen zag op vrijdag 18 oktober rond 15.30 uur op de Provincialeweg N207 geen kans meer om op tijd tot stilstand te komen voor een voor haar afremmende 36-jarige automobilist uit Gouda. Bij de aanrijding die volgde liep de Waddinxveense onbekend letsel op. Zij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Straatroof Alphen a/d Rijn
Op zondag 20 oktober om 20.00 uur kwam een bewoner uit Alphen met zijn 12-jarige zoontje op het bureau van Politie in Alphen aangifte doen van straatroof. De man vertelde dat zijn 12-jarige zoontje zojuist op de Swaenswijkbrug in Alphen was beroofd van zijn portemonnee De jongen was friet gaan halen bij een snackbar. Ter hoogte van de brug werd de 12-jarige jongen tegengehouden door drie nog onbekende jongens. Één van de jongens zei tegen de jongen dat hij zijn geld moest afgeven.Na het afgeven van zijn portemonnee rennen de mannen weg . De vader heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Rijden onder invloed Alphen a/d Rijn
Op zaterdag 19 oktober om 02.30 uur hebben surveillerende agenten een auto gecontroleerd op alcohol op de Burgemeester Bruinslotsingel in Alphen aan den Rijn. Bij de controle blies de 25-jarige automobilist afkomstig uit Alphen een A-indicatie. De man werd hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op het ademanalyseapparaat blies de man 405 Ug/l. De man heeft een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal gekregen.

Inbraak woning Alphen aan den Rijn
In een woning aan de Dr. Lovincklaan is in de nacht van 19 op 20 oktober jl. ingebroken., de achterdeur werd geforceerd en de woning werd doorzocht. Sieraden zijn weggenomen. Er zijn drie personen gesignaleerd bij deze inbraak. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en de technische recherche heeft sporen veiliggesteld.

Mishandeling Alphen aan den Rijn
Twee 19-jarige jongens zijn op 20 oktober, omstreeks 04.25 uur mishandeld nabij een horecagelegenheid in de Hoofdstraat te Alphen aan den Rijn. De jongens waren geschopt en geslagen door twee andere, tot nu toe onbekend gebleven jongens. De slachtoffers hadden verwondingen opgelopen aan het gelaat en aan een hand. Na de mishandeling waren de twee daders weggereden op een bromfiets. De politie is op zoek naar de twee daders. Er is inmiddels aangifte gedaan.

Eenzijdig verkeersongeval Boskoop
Een 74-jarige fietser uit Boskoop is op zaterdag 19 oktober omstreeks 15.40 uur gevallen met zijn fiets en gewond geraakt. De Boskoper reed over de Zijde nabij de hefbrug en schrok van een auto. Door de schrik viel de Boskoper en raakte hierbij de spiegel van het voertuig. De Boskoper werd met een hand- en hoofdwond overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Politie zoekt getuigen van verkeersongeval Boskoop
De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval op vrijdag 18 oktober omstreeks 14.50 uur. Een 81-jarige fietser reed over Laag Boskoop komende uit de richting van de Parklaan. Een 22-jarige automobilist uit Hazerswoude-Dorp reed over de Roemer komende uit de richting van de Loetweg. Op de kruising Roemer/Laag Boskoop ontstond tussen beiden een aanrijding. De fietser kwam op de motorkap terecht. De fietser werd met hoofdletsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis overgebracht. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.

Verkeersongeval Gouda
Bij een verkeersongeval op zaterdag 19 oktobero omstreeks 17.20 uur raakten een 20-jarige fietser en een 20-jarige automobilist, beiden uit Gouda, betrokken. De automobilist reed over de Bodegraafsestraatweg komende uit de richting van de Graaf Florisweg. De fietser reed over het fietspad in dezelfde richting. Bij de kruising met de Wibautstraat reed de automobilist volgens zijn verklaring door het 'oranje' licht. De fietser verklaarde linksaf de kruising overgestoken te zijn bij 'groen'. Een aanrijding was het gevolg waarbij de auto het achterwiel van de fiets raakte. De fietser viel op de grond en werd met onder andere een hand- en hoofdwond naar het Groene Hartziekenhuis overgebracht.

Bedrijfsinbraak Gouda
In een bedrijf aan de Fluwelensingel werd op zaterdagavond 19 oktober ingebroken. Men kwam het pand binnen door een ruit aan de achterzijde in te gooien. Er werden twee pc's weggenomen.

Rijden onder invloed Nieuwerkerk aan den Ijssel
De politie heeft op zondag 20 oktober omstreeks 00.50 uur een 33-jarige automobilist uit Nieuwerkerk aan den Ijssel aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De politie kreeg een melding dat de automobilist vermoedelijk onder invloed zou rijden. Agenten zagen de automobilist rijden over de Parallelweg en vervolgens het Kroonkruid inslaan. Nadat de agenten zagen dat de automobilist met moeite de bocht doorreed hielden ze de man aan. Een blaastest gaf een uitslag aan van 930 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van elf uur.

Bedrijfsinbraak Nieuwerkerk aan den Ijsel
In een bedrijf aan het Dorrestein is in de nacht van zaterdag 19 oktober ingebroken. Men kwam het pand binnen door een ruit van de voordeur in te slaan. Vervolgens werd de zaak doorzocht. Er werden telefoonkaarten en rookwaren meegenomen.

Rijden onder invloed Schoonhoven
Op zondag 20 oktober om 18.30 uur zagen surveillerende agenten in Schoonhoven dat een personenauto tegen het verkeer in onder de Veerpoort door reed. Op de Lekdijk-west konden de agenten de 30-jarige automobilist uit Branstadt (Duitsland) staande houden. Bij deze controle roken de agenten een alcohollucht en lieten de man blazen op de alcoholtester. De man blies een "A"indicatie en werd aangehouden. Op het bureau blies de man op het ademanalyse apparaat 305 Ug/l. De man heeft een proces-verbaal gekregen.

Dronken op scooter, rijbewijs ingevorderd Haastrecht
En 27-jarige inwoner van Nieuwerkerk aan den IJssel is op 20 oktober om 03.00 uur aangehouden door de politie. De man reed met een passagier op een scooter slingerend over de Provincialeweg West. De politie moest het zwaailicht aanzetten om de man erop te attenderen dat hij moest stoppen. Er werd overigens door de passagier vrolijk teruggezwaaid. Uiteindelijk lukte het om de bestuurder tot stoppen te dwingen. Zowel de bestuurder als de passagier hadden te diep in het glas gekeken. De bestuurder werd aangehouden, maar probeerde toch nog weg te komen. Dat lukte niet en hij werd geboeid afgevoerd naar het bureau. Daar blies de man 735 ug/l. Zijn rijbewijs werd hierop ingevorderd. Hij kreeg tevens een rijverbod en een verbaal.


Diefstal met geweld / bedreiging met een vuurwapen Zevenhuizen
Een 18-jarige jongen uit Zevenhuizen is op vrijdagavond, 18 oktober jl. op de Dorpsstraat mishandeld en beroofd van zijn portemonnaie en identiteitspapieren. Hij liep die avond met zijn vriendin en nog een vriend over de Dorpsstraat, toen plotseling vier auto's met hoge snelheid aan kwamen rijden en bij hen stopten. De drie vreesden een confrontatie en vluchtten weg. De 18-jarige werd echter ingesloten door een tiental andere mannen. Zij waren op zoek naar een persoon en dachten kennelijk dat de 18-jarige wel wist waar die persoon zich zou bevinden. Hij werd hierbij bedreigd, geslagen en geschopt. Ook zou hierbij een vuurwapen gebruikt zijn. Hierna werd hij losgelaten en werd hij gedwongen op zoek te gaan naar een ander persoon. De jongen wist vervolgens een horecagelegenheid in te vluchten en de politie te bellen. De politie was snel terplaatse en wist uiteindelijk een aantal genoemde voertuigen te traceren in de directe omgeving. Hierbij werden twee 18-jarige Rotterdammers direct aangehouden. Een ruzie eerder op de avond met één van de aangehouden jongens met een andere inwoner van Zevenhuizen is de aanleiding voor deze gewelddadigheden. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld en worden vandaag voorgeleid voor de Officier van Justitie in Den Haag.

Inbraak woning Nieuwerbrug
In een hoekwoning aan de Frisostraat in Nieuwerbrug is op vrijdagavond jl. Ingebroken. Een raam aan de voorzijde werd verbroken, waarna uit de woning de sleutels van de auto en sieraden werden weggenomen. Daarna werd de auto die in de garage stond eveneens weggenomen. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en de aangifte opgenomen.

Inbraak woning Reeuwijk
In een woning aan de Thorbeckelaan is in de nacht van vrijdag op zaterdag jl. ingebroken. Op diverse plekken aan de woning zijn braaksporen aangetroffen. Uiteindelijk is men via een deur aan de voorzijde woning binnengekomen. Binnen werd een kluis uit de muur gehaald en meegenomen. Ook werden een gettoblaster en een telefoon weggenomen. Een buurtonderzoek is ingesteld.

Aanrijding Boskoop
Een 81-jarige man uit Boskoop liep op vrijdag 18 oktober rond 14.50 uur hoofdletsel op nadat hij op zijn fiets op de kruising Roemer met Laag Boskoop werd aangereden door een 22-jarige automobilist uit Hazerswoude-dorp. De bejaarde man verleende op de kruising geen voorrang aan de automobilist. De Boskoper is met hoofdletsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Eenzijdig ongeval Driebruggen.
Een 18-jarige jongeman uit Driebruggen liep op vrijdag 18 oktober rond 17.15 uur ernstig letsel op nadat hij met zijn auto in een bocht van de Groenedijck door onbekende oorzaak in een slip raakte en met zijn auto tegen een boom reed. Na ongeveer anderhalf uur lukte het de brandweer de in zijn auto beknelde man te bevrijden. Hij werd overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Utrecht. Daar constateerde men ondermeer een gebroken been, gebroken sleutelbeen, gebroken ribben, verschoven nekwervels en mogelijk inwendig letsel.

Kop-staart-aanrijding Waddinxveen
Op vrijdag 18 oktober rond 19.15 uur ontstond op zuidbaan van de Rijksweg A12 een kop-staart-aanrijding tussen drie auto's. Bij deze aanrijding raakte een 50-jarige bestuurder uit Maassluis en zijn 47-jarige inzittende gewond. Beiden zijn ondermeer met borstletsel overgebracht naar het St. Fransicus Ziekenhuis in Rotterdam. De aanrijding ontstond doordat de man uit Maassluis niet meer op tijd tot stilstand wist te komen voor voor hem langzaam rijdende auto's. Hij reed daarop tegen 35-jarige automobilist uit Meppel en een 51-jarige automobilist uit Hoevelaken.

Politie ontdekt hennepkwekerij na diefstal en bedreiging Bergambacht
Vanuit een woning aan de Molenlaan is op maandag 21 oktober rond 00.10 uur een nog onbekend geldbedrag gestolen. Een 35-jarige oppas uit Delft werd bedreigd door twee mannen. Eén van de mannen, vermoedelijk een Rotterdammer, werd een paar uur later door de politie in Rotterdam aangehouden. Vermoedelijk speelt een zakelijk geschil tussen de 37-jarige bewoner en een kennis uit Rotterdam, een rol bij de diefstal. Bij het onderzoek in de woning troffen de agenten een kleine hennepkwekerij aan. De politie stelt een nader onderzoek in. De verdachte uit Rotterdam is ingesloten

Politie houdt straatrover aan Gouda
De politie hield op maandag 21 oktober rond 01.00 uur op de Vredebest een 19-jarige jongeman uit Gouda aan. De politie verdenkt de Gouwenaar van het beroven van een 15- jarige Gouwenaar. Deze fietste met een 17-jarige Gouwenaar over de Zeugstraat toen de onbekende straatrover de 19-jarige vastpakte en liet stoppen. Daarop wist hij hem van een klein geldbedrag te beroven. De politie wist hem vervolgens aan de hand van het signalement aan te houden. De verdachte is ingesloten.

Inbraak supermarkt Boskoop
Op maandag 21 oktober rond 03.00 uur pleegden onbekende een inbraak bij een supermarkt aan de Burgemeester Colijnstraat. Een ruit werd vernield. Uit de winkel is met een nog onbekende hoeveelheid rookwaren vertrokken. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woning Moordrecht
In de nacht van zondag 20 op maandag 21 oktober werd er ingebroken in een woning aan de Veenpluis. De daders kwamen binnen na het boren van gaatjes in een raamsponning waarna de sluitboompjes van het raam ontsloten konden worden. Uit de woning is een laptop, een portemonnee met inhoud en zijn twee mobiele telefoons gestolen.