Politie IJsselland Dagrapport Pers Deventer
van Zondag20-okt-2002 07:00 uur
tot Maandag21-okt-2002 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

Vrouw verliest macht over stuur en belandt in tuin DEVENTER - Een 20-jarige vrouw uit Deventer reed gisteravond rond 20.10 uur met haar personenauto over de Zutphenseweg, ze kwam uit de richting van de A1. In de bocht, waar de Zutphenseweg overgaat in de Deensestraat verloor zij de macht over het stuur. Op dat moment reed ze op de linker rijstrook van genoemde weg.Genoemde weg is aldaar een eenrichtingsweg met twee rijstroken. Doordat de vrowu de controle over het voertuig verloor, reed ze eerst door bossages van de gemeente, gelegen op de hoek Deensestraat/Finsestraat, vervolgens stak zij met haar voertuig de Finsestraat over en reed aldaar, aan de overzijde een aldaar geplaatst verkeersbord geheel omver. Vervolgens reed ze door een hekwerk van een perceel aan de Finsestraat, aldaar de tuin in en kwam zij naast dit pand, in de tuin tot stilstand. In deze tuin werd tevens schade aangericht aan bossages. Volgens de bestuurster kwam dit doordat er op de rechter rijstrook, naast haar, een ander motorvoertuig reed, welke haar afsneed, waardoor zij naar links stuurde en de controle over haar voertuig verloor. Volgens de bestuurster betrof dit een donkere auto.

Man rijdt onder invloed op Emmastraat
DEVENTER - Een 27-jarige man uit Rijssen reed vannacht rond 02.30 uur in zijn personenauto over de Emmastraat. Omdat hij nogal 'stuntelig'reed, hem aan de kant gezet en laten blazen. Het resultaat was een "A". Uitslag ademanalyse op het bureau: 350 u/gl. De man kreeg een rijverbod van 2 uren.

Twee auto-inbraken aan H.J.P. Fesevurstraat
DEVENTER - twee bewoners van de H.J.P. Fesevurstraat hebben gisteren aangifte gedaan van auto-inbraak. Van één auto werd een raampje geforceerd maar er werd verder niets weggenomen. Van de andere auto werd ook een raampje geforceerd en daaruit werd een mobiele telefoon, radardetector en een autoradio cd speler weggenomen.

Verdachte aangehouden bij auto-inbraak
DEVENTER - Rond 04.15 vannacht kwam er een melding binnen van een auto-inbraak in de Bierstraat. Blikschade bij ruit deurstijl bestuurderszijde (proberen te ontzetten) en links achter is het driehoeksruitje ingeslagen. Vanwege beveiliging op de deuren is de verdachte niet in de auto geweest. Verdachte is weggelopen in de richting van de Brinkgreverweg. Wij troffen de verdachte, een 38-jarige man uit Deventer, fietsend aan. Aangifte is ter plaatse opgenomen. Verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Onruststoker van Brink verwijderd
DEVENTER - Was vannacht rond 02.00 uur gemeld dat er een vechtpartij plaats zou vinden op de Brink. Ter plaatse gekomen was er wel een opgefokte sfeer, en het was duidelijk dat zich wat afgespeeld had. De aanleiding bleef onduidelijk. De grootste onruststokers zijn door ons van de Brink verwijderd.

Politie IJsselland
Persinformatie Salland 1 van Zondag 20-okt-2002 07:00 uur
tot Maandag 21-okt-2002 06:59 uur
Door: Moniek Winters
Piket: Wim Rabelink (038-496 38 91)

---

FIETSER BREEKT ARM BIJ AANRIJDING

HOLTEN - Zondagmiddag is een vrouw uit Bathmen (leeftijd onbekend) op haar fiets aangereden door een wielrenner uit Bathmen (leeftijd onbekend). De botsing gebeurde op de Dorperdijk in Holten. De wielrenner reed in een groep van vijf wielrenners. Hij was de vrouw van achteren genaderd en reed de vrouw vervolgens aan. Thuisgekomen bleek de vrouw een gebroken arm te hebben. -----------------------------------------------------------

TANKEN ZONDER BETALEN

OLST - Bij een tankstation aan de Rijksstraatweg heeft een tot nu toe onbekende automobilist zondagmiddag getankt zonder te betalen. De politie onderzoekt de zaak.
---

GETUIGENOPROEP

OLST - Afgelopen nacht, omstreeks 02.35 uur, is er bij een woning aan de Kortricklaan in Olst een ruit ingegooid met een brok stoeptegel. De bewoners, een 43-jarige vrouw en een 54-jarige man, waren op het moment van het ingooien thuis. De man liep hierdoor kleine snijwondjes op aan zijn hand. Wellicht dat er getuigen zijn dit voorval. Wij verzoeken eventuele getuigen contact op te nemen met de politie, tel. 0900-8844.
---

Einde persinformatie Salland

Persinfo Politie IJsselland
District Noord (IJsseldelta)
van Zondag 20-okt-2002 07:00 uur
tot Maandag 21-okt-2002 06:59 uur
Piket: Rein Kloppenburg (038-4963891)
Opgesteld door: Nanda Kappers

---
GETUIGEN GEZOCHT VAN AANRIJDING

---
Op zaterdag 19 oktober 2002 omstreeks 19.00 uur parkeerde een 36-jarige man uit Kampen zijn auto aan de rechterzijde van de Noordweg te Kampen. Toen hij op zondag 20 oktober 2002 omstreeks 10.30 uur bij zijn auto terugkwam bleek dat het voertuig was aangereden. Op het achterportier aan de bestuurderszijde zat een kras en de buitenspiegel aan bestuurderszijde was omgeklapt. Tevens zat daar een deukje. Volgens getuigen is dit gebeurt toen twee auto die over de Noordweg reden elkaar passeerden. Eén van de auto's heeft daarbij blijkbaar de geparkeerde auto geschampt. De politie vraagt eventuele getuigen van deze aanrijding zich te melden via het nummer 0900-8844.

HARDRIJDER BLIJKT 15 JAAR OUD TE ZIJN

---
Zaterdagavond even na 21.30 uur zagen agenten een auto hard uit de Jan van Arkelstraat in Kampen komen rijden en de Hendrik van Viandenstraat oversteken. Zij zijn de auto gevolgd op de Jan van Arkelstraat. Ter hoogte van het belastingkantoor werd een stopteken gegeven, maar de automobilist leek gas bij te geven. De bestuurder sloeg linksaf de Kennedylaan op en scheurde vervolgens met hoge snelheid de Europa-allee over de Lovinkstraat op. Vervolgens ging de auto verder rechtdoor waarbij hij van rechts komende auto's uit de Lelystraat en Leeghwaterstraat geen voorrang verleende. De auto reed vervolgens met onverminderde vaart over de Lelystraat richting de Europa-Allee. Op de Lelystraat haalde hij in een scherpe bocht een auto in. Vervolgens reed hij de Europa-Allee op richting de Niersallee. De auto naderde vervolgens de rotonde bij de Lorienstraat. Voor deze rotonde stond een auto te wachten. De bestuurder moest daardoor stoppen. De bestuurder probeerde op verschillende manieren toch nog weg te komen. De agenten hebben daarop de auto klemgereden. De twee inzittenden konden worden aangehouden. Op het bureau bleek de bestuurder een 15-jarige jongen uit Utrecht te zijn. De passagier was een 14-jarige Duitse jongen. De passagier is na verhoor heengezonden. De bestuurder moest een nachtje blijven op het bureau in Zwolle. Hij is op zondag na verhoor met een PV heengezonden. Hij bleek de auto van zijn ouders zonder toestemming te hebben meegenomen.

BRANDALARM GEACTIVEERD DOOR ROOK UIT WASMACHINE

---
Melding van brand in een pand aan de Dorpsweg te IJsselmuiden. Ter plaatse werd samen met de brandweer het pand bekeken. Het bleek dat een wasmachine veel rook produceerde waardoor het alarm geactiveerd was.

BRAND BLIJKT DAMP

---
Melding van brand in een bedrijfspand op de Randweg in Hasselt. De melder had rookontwikkeling met een rode gloed gezien. Na een onderzoek bleek het te gaan om damp die ontwikkeld werd door een droogkamer van een palletfabriek. Dit leek inderdaad op brand, omdat er achter de damp een oranje straatlamp brandde waardoor op een afstand het een oranje gloed leek.

VIJF BEKEURINGEN VOOR RIJDEN ZONDER LICHT

---
In het kader van de "verlichtingsweek" werd zondag tussen 21.45 en 22.30 uur verlichtingscontrole gehouden op de Kalmoessingel. Hierbij werden 5 fietsers bekeurd. De boete bedraagt 23,-- euro.

Einde dagrapport Pers IJsseldelta

Persinfo Zwolle
van Zondag20-okt-2002 07:00 uur tot Maandag21-okt-2002 06:59 uur Door: Leonie Slagter
Piket: Wim Rabelink (038-496 38 91)

Vier drankrijders aangehouden
ZWOLLE - Gisteravond zijn aan het Rechterland, de Heinoseweg en de Willemskade in totaal vier automobilisten aangehouden die te veel hadden gedronken. De waarden varieerden van 370 tot 870 ug/l. Van degene die 870 ug/l blies werd het rijbewijs ingevorderd. De rest kreeg een bekeuring en een rijverbod van enkele uren.

Automobilist met 106 km/uur over Ittersumallee
ZWOLLE - Gistermidag rond 17.15 uur reed een 20-jarige man uit Zwolle met 106 km per uur (gecorrigeerd) over de Ittersumallee. Het team Verkeersveiligheid heeft de man aangehouden en zijn rijbewijs ingevorderd.

Vrouw dood in woning aangetroffen
ZWOLLE - Gistermiddag rond 17.15 uur werd een vrouw dood aangetroffen door familieleden, in haar woning aan de Lortzingstraat. Onderzoek heeft uitgewezen dat de vrouw een natuurlijke dood is gestorven.