Politie Hollands Midden

Verkeershandhavingsteam neemt zeven rijbewijzen en lasershield in
Alphen aan den Rijn - Maandag 21 oktober gaf de lasergun van een motoragent van het verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden bij een meting 'jammed' aan. De agent voerde met de lasergun een controle uit op de N11 ter hoogte van de kruising met de Goudse Schouw. Omdat deze verstoring van de lasermeting wijst op een lasershield werd de betreffende auto naar de kant gedirigeerd. Inderdaad was de personenauto voorzien van een lasershield, bedoeld om voor lasercontroles te waarschuwen en boetes te vermijden. Het resultaat is precies het tegenovergestelde geworden. Al bij de eerste keer dat een auto met lasershield door een lasergun wordt 'aangeschoten' is het schild ontdekt en zal de auto worden stilgehouden en raakt de bestuurder niet alleen zijn lasershield, maar ook zijn rijbewijs kwijt. De 26-jarige Alphenaar krijgt een proces-verbaal voor het verijdelen van politiecontroles.
De maandag in beslaggenomen lasershield zal worden vernietigd. Het is het derde lasershield dat het Regionaal Verkeershandhavingsteam in beslaggenomen heeft.
Bij snelheidscontroles met de lasergun werden zaterdag 19 oktober op de N11 al vijf rijbewijzen ingevorderd. Op maandag volgde nog een zesde. Alle overtreders reden met een overschrijding van meer dan 50 km/u over het kruisingsvlak met de Goudse Schouw waar een maximumsnelheid van 70 km/u geldt.
Noot voor de redactie /