Gemeente Zwolle

Datum uitgave: 18-10-2002
Onderwerp: Verkeer en vervoer

Gezamenlijk persbericht van Connexxion en Gemeente Zwolle

Met ingang van maandag 21 oktober kunnen bewoners van De Molenhof vlakbij hun woning in de bus stappen. Lijn 10 zal, bij wijze van proef, voorlopig via de Hardesteinstraat rijden waar een nieuwe bushalte gerealiseerd is.

De directie van de Molenhof alsmede de Stichting Welzijn Ouderen en de Cosbo vroegen eerder dit jaar aandacht voor een betere busverbinding bij Woon- en Zorgcentrum De Molenhof. De dichtstbijzijnde bushalte was op dat moment die van lijn 2 aan de Assendorperstraat. De afstand van De Molenhof tot deze halte valt binnen de eisen die de Gemeente Zwolle aan Connexxion heeft opgelegd in de lopende afspraken voor de stadsdienst. De Gemeente en Connexxion onderschrijven echter dat dit niet ideaal is. Binnen de huidige lijnvoering is gezocht naar mogelijkheden. In het rijschema van lijn 10, de zogenaamde Plusbus, blijkt in de praktijk voldoende ruimte te zitten om de route enigszins aan te passen. Door de route via de Hardesteinstraat te leiden, kan er een extra stop gemaakt worden nabij De Molenhof. Hiertoe heeft Connexxion een haltepaal gemaakt, waarbij de Gemeente een bankje heeft geplaatst voor mensen die op de bus wachten.

Vooralsnog wordt de halte Hardesteinstraat niet opgenomen in de nieuwe dienstregeling die op 15 december ingaat. Connexxion wil eerst weten hoe deze oplossing in de praktijk uitvalt. Bij de afweging om deze halte in de dienstregeling op te nemen, zal rekening gehouden worden met het gebruik van de halte en de invloed van de routewijziging op de rest van de dienstregeling.

Deze extra instapmogelijkheid heeft geen grote gevolgen voor de andere haltes op de route. Om dit goed in te passen wordt alleen de halte van lijn 10 aan de zuidkant van de Hortensiastraat verplaatst naar het begin van de Molenweg. Dit wordt door Connexxion aangeven op de haltepaal.

Bron: Communicatie
Datum van 18-10-2002 tot 24-10-2002