Provincie Noord-Holland

Staten bespreken milieubeleidsplan
Op maandag 21 oktober 2002 om 13.00 uur komen Provinciale Staten van Noord-Holland voor de maandelijkse vergadering bijeen in het provinciehuis, Dreef 3 in Haarlem.

De agenda vermeldt de volgende punten:

Opening

Notulen september

Regeling van werkzaamheden

Vragenhalfuur

Lange termijnagenda PS

Procedure-bespreking initiatiefvoorstel GroenLinks en D66 over energiebesparing en duurzame energie

Voorstel statenlid G. Le Belle (D66) tot het houden van een interpellatie over eventuele betrokkenheid van de provincie bij het onderzoek bouwfraude.

Sociaal Beleid

Vaststelling deelverordening

Eindrapport patiënten en consumentenbeleid

De commissie beleidsevaluatie heeft na onderzoek aanbevelingen gedaan voor toekomstig beleid. Aan de orde komt o.a. de verheldering van rollen en taken en het structureel maken van projectsubsidies.

Deelverordening Beeldende Kunst en de Openbare Ruimte Noord-Holland .

Met deze regeling wordt beoogd de kwaliteit van de ruimtelijke inrichting te verhogen door een verbinding te leggen met beeldende kunst.

Vastlegging bebouwingscontour Meer en Berg, Bloemendaal

Dit punt, aangaande concretisering van een streekplanbesluit van 8 oktober 2001, is eerder besproken in een statenvergadering, maar toen aangehouden voor nader overleg in de statencommissie ROB.

Huis van de Nederlandse Provincies, begrotingswijziging 2002

12a. Instelling Commissie van Onderzoek Zuidtangent

Uitvoering van motie 6-1, aangenomen op 23 september j.l. De onderzoekscommissie krijgt tot taak te onderzoeken of aan het budgetrecht van Provinciale Staten voorbij is gegaan bij de besluitvorming over de Zuidtangent. Gestreefd wordt naar een advies van de commissie eind november, zodat Provinciale Staten het advies kunnen bespreken op 9 december a.s.

Agenderings-initiatiefvoorstel NH Anders/De Groenen en Groenlinks over biologische landbouw op ecologisch kwetsbare gronden.

Gedeputeerde Staten stellen voor het initiatiefvoorstel niet over te nemen, wegens het ontbreken van wettelijk instrumentarium en het al lopende beleid gericht op het stimuleren van biologische landbouw.

FINH-project IKTC Zaanstad

Voorgesteld wordt een bijdrage van maximaal 1 miljoen aan de gemeente Zaanstad te verstrekken voor de realisatie van een hightech congresruimte, demonstratieruimte en Internet Business Center in het IKTC-gebouw (IKTC=Industrieel Kennis- en TechnologieCentrum). Doel is de sterk op industriële werkgelegenheid leunende regionale economie te versterken met meer op kennis gebaseerde werkgelegenheid.

Reglementswijzigingen hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht.

Het gaat om aanpassing van de regels om samenwerking met andere waterschappen te optimaliseren.

Provinciaal Milieu beleidsplan

In het milieubeleidsplan voor de jaren 2002-2006 ligt het accent vooral op duurzaamheid, concreet uitgewerkt in drie beleidslijnen: duurzaam produceren en consumeren, voorkomen van schade aan de menselijke gezondheid, verbeteren van de kwaliteit van de leefomgeving. Doelen en acties zijn getoetst aan het HART-beginsel, dat namelijk het beleid Herkenbaar, Aansprekend, Realistisch en Toetsbaar moet zijn. Het beleid vormt grotendeels voortzetting van bestaand beleid, maar omvat ook 65 nieuwe acties. Titel van het plan: "Waar een wil is, is een weg".

Deelverordening IBAs Noord-Holland 2002 ( IBA= Individuele behandeling afvalwater, in gebieden waar riolering ontbreekt)

Verlenging geldigheidsduur Beheernota 1996-2000 provinciale natuurgebieden.

Tijdelijke verlenging is wenselijk omdat de PWN-beheernota nog niet is afgerond.

Overdracht aandelen BV Boei.

Voorgesteld wordt de provinciale aandelen van de NV Behoud, Ontwikkeling en Exploitatie van Industrieel Erfgoed ( BOEI) over te dragen aan ABN AMRO Bouwfonds Nederlandse Gemeenten NV.

Meta-evaluatie Baggerspeciebeleid.

Nagegaan is hoe is omgegaan met de onderzoeksresultaten van de Commissie Beleidsevaluatie.

Nazorgheffing stortplaatsen . Wijziging verordening op heffing en invordering.

Benoeming commissarissen N.V.Afvalzorg.

Voorgedragen worden mevrouw J.E.M.Berman en H.Dijksma

Ingekomen stukken

Inlichtingen: Peter Heemskerk, tel. (023) 514 40 10 Peter Heemskerk 15-10-2002 12:43:00