Ingezonden persbericht

Embargo tot 21 oktober 12.00 uur

Uitnodiging met nieuwe datum voor media
Lee Towers reikt Gouden Mossel
uit aan Fred Blankemeijer

ROTTERDAM Op vrienden, relaties en vertegenwoordigers van de media ben je zuinig. Een goed uitbater en gastheer nodigt zijn relaties dus niet alleen uit om de eerste nieuwe haring van het jaar bij restaurant Kaat Mossel naar binnen te laten glijden. Om er de eerste Zeeuwse mosselen van het seizoen te proeven. En ook om aanwezig te zijn bij de uitreiking van de negende Gouden Mossel door Lee Towers aan Fred Blankemeijer.

De uitreiking vindt plaats op maandag 21 oktober tussen 12.00 uur en 15.30 uur. Spreekstalmeester Paul Nouwen zal de aanwezigen in restaurant Kaat Mossel vanaf 13.00 uur toespreken. Daarna zal de meest gewaardeerde zanger van ons land, Lee Towers, de prijs aan de levende Feyenoord-legende overhandigen.

Diens staat van dienst bij de Kuip-club is indrukwekkend. De in augustus 1926 in de wijk Charlois geboren Rotterdammer werd aspirant-lid van Feyenoord in 1940 en seniorlid in 1946. Sindsdien vervulde Blankemeijer alle denkbare functies. De lange stopper/spil speelde in totaal 28 wedstrijden in de hoofdmacht, was jeugdleider, lid van de commissie die de festiviteiten rond het winnen van de Europa Cup 1 in 1970 regelde, en bestuurslid.

Sinds de introductie van de Gouden Mossel in 1993 gingen acht andere roemruchte Rotterdammers Blankemeijer voor. Op de lijst van voormalige winnaars prijken inmiddels de namen van Jorien van den Herik, Gerard Cox, Faas Wilkes, Jacques Dello, Peter Lutz, Joke Bruijs en Andre van Duin. Uitreiker Lee Towers ontving het vergulde schaaldier in 2001 uit handen van Andre van Duin.

Joop Zijlaard