Ingezonden persbericht

Uitgeverij Papieren Tijger

Verwacht in het najaar van 2002 Uitgeverij Papieren Tijger

Memoires 1967-1968Deel 10
Willem Oltmans

¤ 25,- ISBN 90 6728 138 7

Ontmoeting met levenspartner in spé Peter van de Wouw. Kennismaking en interview met Officier van Justitie en Kennedy-onderzoeker Jim Garrison en Black Panther Eldridge Cleaver. Verdere verdieping van contact met graaf De Mohrenschildt. En natuurlijk Croiset, Enkelaar en de perikelen met de Nederlandse pers en overheid.

San Manuel Bueno, heilige en martelaarNovelle uit de wereldliteratuur met paradoxale thematiek Miguel de Unamuno
Vertaald door Eric Coenen

¤ 15,00 ISBN 90 6728 125 5

Een karakteristiek verhaal voor het denken van de Spaanse schrijver/filosoof van het tragische levensgevoel Unanumo (1864-1936). Pastoor don Manuel roert met zijn gevoelige preken zijn toehoorders tot tranen toe, maar hij is zelf de wanhoop nabij vanwege zijn gemis van God. Deze priester is de verpersoonlijking van de twijfel. Hij kan dit alleen niet uiten om zijn volk niet in volle vervreemding te verlaten.

Dagboek van een vermistePersoonlijke notities van de enige persoon die een politieke verdwijning in Turkije heeft overleefd Ahyan Uzala

¤ 17,95 ISBN 90 6728 139 5

In veel repressief geregeerde landen verdwijnen vaak vooraanstaande leiders van oppositiebewegingen. Vermisten worden ze genoemd. Meestal zijn ze ontvoerd, vervolgens gemarteld en daarna vermoord door de veiligheidsdiensten van de betreffende staat. In bijna alle gevallen kunnen deze mensen het niet navertellen. Ahyan Uzala is de enige uitzondering voor wat Turkije betreft. Zijn verhaal van binnenuit de krochten van de hel zal dan ook voor de meeste mensen onvoorstelbaar in zijn gruwelijkheid zijn. Niettemin is het nodig dergelijke praktijken aan de kaak te blijven stellen.

Al ga je eraan kapot!Biografie van een vredesactivist Het levensverhaal van Kees Koning
Gerard van Alkemade

¤ 24,00 ISBN 90 6728 142 5

In het laatste decennium van de Koude Oorlog roerde de internationale vredesbeweging zich tegen de extreem opgevoerde bewapeningswedloop. Nadat, ondanks veel protest uit de bevolking, Nederland toch besloot nucleaire kruisraketten toe te laten op een de Amerikaanse luchtmachtbasis in Woensdrecht stortte de vredesbeweging in, maar radicaliseerde een aantal activisten. Kees Koning was de meest bekende van deze radicale vredesactivisten. In dit boek zijn zijn motieven, zijn daden; kortom zijn leven beschreven. Als bijlage is een overzicht van acties opgenomen uit de periode 1985 1996.