Gemeente Ambt Montfort



Er wordt naar gestreefd om de beleidsplannen voor het einde van dit jaar gereed te hebben.

De gemeente hecht veel belang aan het betrekken van verenigingen, overige instanties en burgers bij het tot stand brengen van beleid. Daarom zullen de adviseurs voor het verkrijgen van informatie een beroep doen op zowel het plaatselijke verenigingsleven als de inwoners van de gemeente. Dit gebeurt schriftelijk, door het laten invullen van vragenlijsten, en door het voeren van gesprekken.

Indien u suggesties, tips of ideeën heeft op één of meerdere van bovengenoemde beleidsterreinen dan nodigen wij u uit dit voor 1 oktober aanstaande kenbaar te maken aan de adviseurs. Dit kan schriftelijk door een briefje te schrijven aan de gemeente Ambt Montfort, t.a.v. de adviseurs van Kooyenga, Postbus 6099, 6077 ZH Sint Odiliënberg of per e-mail: info@ambtmontfort.nl t.a.v. mevr. M. Hehenkamp.

Uw inbreng wordt zeer op prijs gesteld.

Openbaar Vervoer
Nieuw voorstel dienstregeling Hermes
In april 2002 kondigde Hermes aan de dienstregeling te willen aanpassen. De rechtstreekse verbinding tussen St. Odiliënberg en Montfort zou o.a. verdwijnen. Hierop zijn veel reacties gekomen van reizigers. De gemeente Ambt Montfort heeft zich sterk gemaakt om de huidige verbinding te behouden.

In september is door Hermes een nieuw voorstel gedaan waarin rekening is gehouden met de kritiek op het eerste voorstel. Belangrijkste conclusie is, dat de verbinding tussen de kernen Montfort en St. Odiliënberg gehandhaafd blijft (dus geen omweg via Linne, etc.). Echter er zullen een aantal beperkingen voorkomen in de nieuwe dienstregeling. Voor sommige reizigers kan dit wat ongemak opleveren.

Vanaf 1 oktober ligt een concept-exemplaar van de dienstregeling van Hermes-buslijnen door de gemeente Ambt Montfort (lijn 78 / 79 en 80) ter inzage.

AANVULLING/CORRECTIE:
In tegenstelling tot eerdere berichten meldt Hermes Openbaar Vervoer dat volgens de laatste inzichten de nieuwe dienstregeling pas op op zondag 5 januari 2003 zal ingaan.

Reconstructie Schaapsweg en omgeving

Voor meer informatie zie verkeer: Reconstructie Schaapsweg en omgeving

Reinigen en inspecteren van riolen

WERKZAAMHEDEN
Sinds 5 augustus is het bedrijf Verhoeve Milieu BV uit Hengelo bezig om de gehele riolering in onze gemeente te reinigen. Dit wordt gedaan om een goede werking van het riool te waarborgen en een langzame dichtslibbing tegen te gaan.
Tegelijkertijd zal ook de kwaliteit van het riool bekeken worden. Met een rijdende videocamera wordt de leiding geïnspecteerd zodat we precies kunnen zien of er iets (en wat) met het riool aan de hand is.

REINIGING
De reiniging gebeurt door het riool te spoelen met water onder hoge druk. Hierdoor wordt de vervuiling naar rioolputten gespoten waar de vervuiling opgezogen wordt.
Uiteraard zal worden getracht om overlast zoveel mogelijk te voorkomen. Het kan echter gebeuren dat u gerommel en/of geborrel hoort in uw huisriolering, met name in toiletten, wasbakken en schrobputjes.

PLANNING
De werkzaamheden in de kern St. Odiliënberg zijn bijna helemaal klaar. Een voorlopige conclusie voor St. Odiliënberg is dat de kwaliteit van het riool over het algemeen zeer goed is te noemen. In Montfort moet het gedeelte tussen de Huysbongerdweg en de Linnerweg nog gedaan worden. Dit geldt ook voor het gedeelte bij de kerk. Ook voor Montfort geldt dat een voorlopige conclusie kan zijn dat het riool goed te noemen is.
In Posterholt zijn op dit moment nog niet veel werkzaamheden verricht. Het is daarom nog te vroeg om hier een voorlopige conclusie te trekken.

Het is de bedoeling dat al de riolering begin oktober bekeken is.

Extra snelheidscontroles op omleidingsroutes Ambt Montfort

Op 4 maart is de gemeente gestart met de reconstructie van de Schaapsweg in St. Odiliënberg. De reconstructie wordt in fasen aangepakt en zal tot eind van dit jaar duren. In verband met de gewijzigde verkeersstromen zal de politie op de omleidingroutes extra toezicht houden en controleren, door onder meer het gebruik van de lasergun en de radarwagen. Ook in de kernen Lerop en Reutje zal de politie de komende weken intensiever controleren.