Politie Amsterdam-Amstelland

Verwarde man springt uit raam
21-10-'02. Zaterdagavond rond kwart voor negen is een 23-jarige man gewond geraakt toen hij van drie hoog uit een raam sprong in de Pijp. Hij is met rug en voetletsel naar een ziekenhuis overgebracht. De man, die een zeer verwarde indruk maakte, had een hoeveelheid huisraad uit het raam gegooid. De man klom naakt van het ene naar het andere raam op de derde verdieping van een woning. Het gebruik van lsd, weed en medicijnen zijn mogelijk de reden voor het verwarde gedrag. Coffeeshop overvallen
21-10-'02. Afgelopen zaterdag rond kwart voor één heeft een gewapende overval plaatsgevonden op een Coffeeshop in de Tweede Laurierdwarsstraat. Een personeelslid, die als enige in de zaak aanwezig was, werd met een vuurwapen bedreigd door twee overvallers. Zij maakten een onbekend geldbedrag buit en verlieten de coffeeshop.
---

Gewonden bij steekpartijen
21-10-'02. Het afgelopen weekend raakten twee mensen gewond bij steekpartijen in Amsterdam Zuid-Oost. De slachtoffers werden opgenomen in een ziekenhuis en zijn inmiddels buiten levensgevaar. In beide zaken kon de verdachte door de politie worden aangehouden. Zij zitten nog vast. Groeneveen. Vrijdagavond rond elf uur werd ter hoogte van het metrostation Ganzenhoef een automobilist neergestoken. In burger surveillerende agenten hoorden het geschreeuw van het slachtoffer en zagen de verdachte wegrennen. Van het slachtoffer hoorden de politiemensen dat de vluchtende man hem had gestoken, waarop collegas werden gewaarschuwd en de achtervolging werd ingezet. Het werd een ware klopjacht waarbij één van de agenten twee waarschuwingsschoten loste om de geweldpleger tot stoppen te dwingen. Een agent op de fiets wierp zich in de strijd, maar moest tijdelijk het onderspit delven omdat hij te water raakte. Uiteindelijk werd de 16-jarige verdachte overmeesterd en in de boeien geslagen. Het slachtoffer ligt nog in een ziekenhuis maar is buiten levensgevaar. De verdachte is ingesloten. Roof was het vermoedelijke motief. Klieverink. Vannacht rond vijf uur raakte een man gewond bij een steekpartij in een woning op Klieverink, nadat hij was neergestoken door de bewoner van het pand. Het slachtoffer werd door agenten bij de lift aangetroffen. Hij was daar in elkaar gezakt. Hij werd in zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis vervoerd. Zijn toestand wordt inmiddels stabiel genoemd. Een 57-jarige man werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij dit ernstige misdrijf. Hij heeft inmiddels een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. De steekpartij was waarschijnlijk het gevolg van een uit de hand gelopen ruzie.

---

Mislukte overval winkel
21-10-'02. Vrijdagavond vond een gewapende overval plaats op een winkel aan de Ophelialaan te Aalsmeer. De overvaller verdween zonder buit. Kort na het voorval kon in de omgeving een man worden aangehouden die voldeed aan het signalement van de rover. Hij is ingesloten. Rond zes uur kwam de onbekende man de winkel binnen en bedreigde een medewerkster met een mes. Hij zei dat het een overval was en eiste geld. De vrouw wist uit handen van de verdachte te blijven en zag kans de winkel te verlaten. De overvaller volgde haar naar buiten en bleef haar bedreigen. Uiteindelijk slaagde het slachtoffer erin de winkel weer in te vluchten en de deur te sluiten. De rover nam hierna de benen. Na een onderzoek in de omgeving hielden agenten in de buurt een man aan die voldeed aan het signalement van de gevluchte verdachte.

---

Twee doden bij aanrijding
21-10-'02. Gisternacht rond één uur zijn bij een verkeersongeval op de Ookmeerweg twee jonge mannen om het leven gekomen. Beide slachtoffers, een bestuurder van 19-jaar oud en een 20-jarige passagier, zaten in een auto die tegen een boom tot stilstand kwam. De auto waarin de slachtoffers zaten reed over de Ookmeerweg in de richting van Badhoevedorp. In een flauwe bocht verloor de bestuurder, vermoedelijk door hoge snelheid waarmee werd gereden, de macht over het stuur. Beide slachtoffers zijn ter plaatse overleden aan hun verwondingen. Een mogelijke wedstrijd tussen twee voertuigen is zeer waarschijnlijk de aanleiding van dit ernstige ongeval. De politie heeft drie mannen gearresteerd die ervan worden verdacht in de auto te hebben gezeten waarmee de race was aangegaan. De politie is op zoek naar getuigen van dit dodelijke ongeluk. Zij worden verzocht telefonisch contact op te nemen met het onderzoeksteam op het wijkteam Meer en Vaart. De getuigen kunnen telefonisch contact opnemen op het landelijke telefoonnummer: 0 9 0 0 8 8 4 4